Forum
Taky hledám rozumné řešení do přečerpávací nádrže - ideálně 0-10V at to mužů fouknout primo do loxonu. Musí to byt IP - nebo co vydrží vlhkost je tam hodne vysoka.
Sondu mám skoro u dna nádrže (3 m3). Nedávej jí až na dno - mohla by se snadno zanést. Pod víkem nárže mám krabičku IP .. a do ní zavedený konec kabelu od sondy a kabel k Loxone. Převeď si to u Lox. odporem na potřebné napětí, ktré lze případně korigovat přímo v nastavení. Budeš tam mít požadované napětí od - do. V případě "podkročení" napětí je měření nefunkční (sondou do být nemusí) - výhoda výstupu 4 až 20 mA.
Vypadá to, že mi odešel ultrazvuk v nádrži :-(, řeším čím to nahradit, koukám na ty 4-20mA, mám to od MS asi 25m, otázkou je, doporučíte to? Jak to máte v nádrži u dna uchycené?
Nijak. Jen to visí.
@koty007 mam to stejne, od podimu nemam zadna data o vysce hladiny.
Proc ne 0-10V? Integrace je jednoducha a dva roky to fungovalo velmi spolehlive
4-20mA má jednu výhodu navíc. Když dojde k chybě a čidlo nefunguje nebo se přeruší vedení, tak 0mA se dá detekovat jako chyba a víc jak 20mA taky.
Mam od ruznych vyrobcu z Aliexpressu jak 0-10V tak 4-20mA a vse funguje bezvadne. Ta 0-10V od cervna '21. Doufam, ze to tak vydrzi.
@koty007 Muj odkaz nefunguje? Zkusim jako code:
https://www.aliexpress.com/item/1005006366841583.html
Kdyz zkopiruju tak se mi to otevre. Zvlastni. Jinak kdyztak nazev:
Submersible Water Level Sensor 0-10V 4-20mA Water Level Transmitter 0-5m Liquid Level Sensor RS485 Liquid Level Transmitter
@_petr_ Opet pro domaci podminky se to da lehce osetrit, pokud vezme o neco vetsi rozsah senzoru