Forum
Ahojte,
pls mám v terasových dverách magnet. Keď posuniem kľučku, magnet sa rozopne a dá signál. Chcel som to využiť tak, že ak budú žaluzia stiahnuté, memusím isť k vypínaču a dvihnúť ich, ale automaticky mi ich loxone vytiahne.
Žiaľ kábel z magnetického kontaktu nemám vyvedený do rozvodnej skrine, kde je aj loxone, ale je vyvedený do racku 😑 (najskôr bola myšlienka, že ho zapojím do zabezpečovačky a tú prepojím cez loxone, no nakoniec by som z toho chcel zabezpečovačku vynechať a poriešiť to čisto cez loxone). Ako by som mohol ten signál spracovať a poslať ho do loxone, kde by som následne nastavil logiku? 🙃
Díík.
dakujem a nie je lacnejsi sposob? 😀
No a co je natom drahe?
Jeden DI vstup nieje drahy, nemyslel som cely DI extension.
Treba detajlnejsi popis situacie.
Bavime sa o loxone? Na co mam poslat link?
ano o loxone, myslite tento modul? Modul pre digitálne vstupy Nano DI Tree | Loxone e-shop
ide o to, ze z magnetov vo dverach mam kable vyvedene do racku.
Rack mam prepojeny s rozvodnou skrinou (kde je miniserver, atd.) CAT6 kablom.
Do akeho zariadenia pripojit tie kable, aby poslali signal do miniservera a tam uz som to mohol nakonfigurovat podla potreby..?
Myslel som ci tam nieje nejaky volny vstup DI alebo AI, vsetko je uz obsadene?
Medzi loxone a Rackom sa neda natiahnut kabel?
Ak tam nieje volne tak je jendna moznost pouzit Nano tree modul, ale to tam treba mat tree zbernicu.
Alebo nejake alternativne riesenie Sonoff, Shelly, tasmota...
Máte v rozvaděči s Loxonem Air Extension? Pak by šo do Racku instalovat NANO IO Air a připojit magnetický kontakt na vstup IO Air. Nebo natáhnout kabel mezi rackem a Loxonem.