Forum
Zdravím,
Tak jsem si koupil miniserver 2. Chtěl jsem to zejména kvůli schématům systému. Nicméně jsem si nadělal akorát starosti. Momentálně řeším to že mi Quido přestane komunikovat s miniserverem. Děje se to naprosto náhodně, zkusil jsem vyměnit router (ubiquitti za starší d-link) - beze změny. Pokud otevřu config, vidím tam vždy některý vstup z elektroměru jako sepnutý a tento stav po výpadku komunikace zůstane. Komunikace se již nenaváže a je potřeba restartovat miniserver. Verzi můstku mám poslední.
Neřešil tohle náhodou někdo? Koukal jsem do hledání, ale nic kloudného jsem nenašel 🙂
No, tohle jsou ty radosti, kdy se Loxone chova naprosto nahodne a nevysvetlitelne.
Tech duvodu muze byt hromada, bohuzel...
- napriklad spatna SD karta, i kdyz to spolu zdanlive neouvisi, obcas to tim je
- nebo je nakopnutej projekt z migrace, uz se to taky stalo. Jedine reseni je smazat cely projekt, vytvorit komplet novy a pak to tam castecne copy&past a castecne nove zadat
- obcas pomohlo udelat downgrade projektu, ten zmigrovat na novy miniserver a udeat pak upgrade projektu.
- obcas je to siti jak pises, muzes zkusit zmenit porty na quidu i v mustku
To je asi vse co mne ted napada. Bohuzel univerzalni navod na to neni a je to oser. debugovat se to neda a v mustku chyba taky neni.
Z toho co sem za ty roky vypozoroval, tak obcas v miniserveru nebo v projektu jsou zrejme nejaky casti kodu, ktere se spravne neupdatnou nebo neprenesou. Takze je idealni udelat komplet reset a zkusit to v cistem miniserveru.
Prosim, kdo mate Quido, bezi vam v poradku? Vcera po pulnoci mi Loxone vyplo program. Jsem sam?
Diky
@richard U mě cajk... Ale kdysi jednou se mi taky stalo, že MS vypnul jeden program. Ale ty ostatní nechal běžet... Ale to je snad 2 roky zpátky... Jinak zatím to běží bezproblému...
Mam MS2, fw 14.7.3.6 a bez problemu to jelo. V utery v noci jsem nahodou zjistil, ze nejdou data z Quida a Loxine hlasil toto:
Kolem pulnoci podle statistik wattmetru doslo k problemu. Zadny update jsem nedelal.
Druhy den jsem zkusil nahrat fw 15.x a stejny stav.
Pak jsem vymazal z cofigu celou stranku s Quidem vcetne programu. Ulozil, restartoval, nahral stranku zpet, restartoval a problem pretrvava. Pak jsem nahral nove program do configu a problem pretrvava.
Zatim jsem bez vypinacu a wattmetru.
Napada vas nekoho co za tim muze byt?
Diky
@richard Mám MS1 a občas to zlobí nezávisle na verzi. Pak je potřeba stáhnout program z MS, zeditovat Quido můstek a odmazat první dva nebo tři řádky kódu, kde Loxone vloží poznámku o deaktivaci, vrátit ho zpátky do MS a mělo by to jet. Je dobré se ujistit, že na stejných portech v síti nevysílá i něco dalšího, pak to zlobí.
@xxpeta Diky za nakopnuti!
program jsem prepsal vse od radku "pokrocile nastaveni" a necetl kod v prvnich radcich.
Byla tam poznamka o deaktivaci.
Ted po vymazani prvnich radku uz je vse OK.
DIKY
jeste dodam, ze mi ani nevadily chybejici svetla, ale chybejici udaje o spotrebe!
Abstak z nedostatku dat 🙂
A taky bez udaju z wattmetru nebyl reseny soubeh spotrebicu, ktery nedavala FVE.