Forum

Forum

Loxone miniserver 2...

Notifications
Clear all

Loxone miniserver 2 - Quido

7 Posts
5 Users
0 Reactions
1,144 Views
 Bery
(@bery)
Reputable Member
Topic starter  

Zdravím,

Tak jsem si koupil miniserver 2. Chtěl jsem to zejména kvůli schématům systému. Nicméně jsem si nadělal akorát starosti. Momentálně řeším to že mi Quido přestane komunikovat s miniserverem. Děje se to naprosto náhodně, zkusil jsem vyměnit router (ubiquitti za starší d-link) - beze změny. Pokud otevřu config, vidím tam vždy některý vstup z elektroměru jako sepnutý a tento stav po výpadku komunikace zůstane. Komunikace se již nenaváže a je potřeba restartovat miniserver. Verzi můstku mám poslední.
Neřešil tohle náhodou někdo? Koukal jsem do hledání, ale nic kloudného jsem nenašel 🙂

L
(@l)
Famed Member Admin

No, tohle jsou ty radosti, kdy se Loxone chova naprosto nahodne a nevysvetlitelne.

Tech duvodu muze byt hromada, bohuzel...

- napriklad spatna SD karta, i kdyz to spolu zdanlive neouvisi, obcas to tim je

- nebo je nakopnutej projekt z migrace, uz se to taky stalo. Jedine reseni je smazat cely projekt, vytvorit komplet novy a pak to tam castecne copy&past a castecne nove zadat

- obcas pomohlo udelat downgrade projektu, ten zmigrovat na novy miniserver a udeat pak upgrade projektu.

- obcas je to siti jak pises, muzes zkusit zmenit porty na quidu i v mustku

To je asi vse co mne ted napada. Bohuzel univerzalni navod na to neni a je to oser. debugovat se to neda a v mustku chyba taky neni.

Z toho co sem za ty roky vypozoroval, tak obcas v miniserveru nebo v projektu jsou zrejme nejaky casti kodu, ktere se spravne neupdatnou nebo neprenesou. Takze je idealni udelat komplet reset a zkusit to v cistem miniserveru.

ReplyQuote
Richard
(@richard)
Member

Prosim, kdo mate Quido, bezi vam v poradku? Vcera po pulnoci mi Loxone vyplo program. Jsem sam?

Diky

ReplyQuote
(@misak)
Trusted Member

@richard U mě cajk... Ale kdysi jednou se mi taky stalo, že MS vypnul jeden program. Ale ty ostatní nechal běžet... Ale to je snad 2 roky zpátky... Jinak zatím to běží bezproblému...

ReplyQuote
Richard
(@richard)
Member

Mam MS2, fw 14.7.3.6 a bez problemu to jelo. V utery v noci jsem nahodou zjistil, ze nejdou data z Quida a Loxine hlasil toto:

image

Kolem pulnoci podle statistik wattmetru doslo k problemu. Zadny update jsem nedelal.

Druhy den jsem zkusil nahrat fw 15.x a stejny stav.

Pak jsem vymazal z cofigu celou stranku s Quidem vcetne programu. Ulozil, restartoval, nahral stranku zpet, restartoval a problem pretrvava. Pak jsem nahral nove program do configu a problem pretrvava. 

Zatim jsem bez vypinacu a wattmetru. 

Napada vas nekoho co za tim muze byt?

Diky

ReplyQuote
(@xxpeta)
Trusted Member

@richard Mám MS1 a občas to zlobí nezávisle na verzi. Pak je potřeba stáhnout program z MS, zeditovat Quido můstek a odmazat první dva nebo tři řádky kódu, kde Loxone vloží poznámku o deaktivaci, vrátit ho zpátky do MS a mělo by to jet. Je dobré se ujistit, že na stejných portech v síti nevysílá i něco dalšího, pak to zlobí.

ReplyQuote
Richard
(@richard)
Member

@xxpeta Diky za nakopnuti!

program jsem prepsal vse od radku "pokrocile nastaveni" a necetl kod v prvnich radcich.

Byla tam poznamka o deaktivaci. 

Ted po vymazani prvnich radku uz je vse OK.

DIKY

jeste dodam, ze mi ani nevadily chybejici svetla, ale chybejici udaje o spotrebe!

image

Abstak z nedostatku dat 🙂

A taky bez udaju z wattmetru nebyl reseny soubeh spotrebicu, ktery nedavala FVE. 

This post was modified 2 years ago by Richard

ReplyQuote
Share: