X
Forum

Forum

Loxone a Shelly gat...

Notifications
Clear all

Loxone a Shelly gateway

2 Posts
2 Users
0 Reactions
139 Views
(@szkanderafgmail-com)
New Member
Topic starter  

Dobrý den,

Prosím potřeboval bych poradit s nastavením Shelly sensorů (BLU motion a Door/Window) připojených přes Shelly Bluetooth Gateway, které se snažím napojit do Loxone pomocí UDP (protože nevîm jak jinak mimo placené MQTT). 

Postupoval jsem takto:

1. Vytvořil jsem virtuální UDP vstup v Loxone Configu s nastaveným portem, který odpovídá portu gateway.

2. Přidal jsem dva virtuální UDP příkazy („door open“ a „door close“) a do „rozeznání příkazu“ jsem zkoušel zadávat části textu z přicházejících zpráv, které gateway posílá. Příkazy jsou nastaveny jako digitální vstupy a napojené na blok Vypínač.

3. V UDP monitoru vidím, že zprávy z gateway do Loxone přicházejí (včetně příkazů), ale UDP příkazy se neaktivují – nemění svůj stav a tím pádem neovládají blok Vypínač ani světlo.

Zkoušel jsem i různé varianty:

Nastavit „rozeznání příkazu“ na různé části zpráv, případně jej nechat prázdné.

Použít „adresu odesílatele“ s MAC adresou gateway.

Vše funguje v simulaci (při ruční aktivaci příkazu), ale reálně se příkazy neaktivují. Má někdo zkušenost s podobným problémem? Kde by mohla být chyba?

Díky za pomoc!

(@xxpeta)
Trusted Member

Ahoj,

rozhodně bych vypnul Použít jako digitální vstup. To mi nikdy nefungovalo korektně.

Ještě bych dal opravu vstupní hodnoty 1 ze 102 na 0 a vstupní hodnoty 2 z 116 na 1. Pak by to mělo chodit.

ReplyQuote
Share: