Forum
Dobrý den,
potřeboval bych poradit s dolazením komunikace Futury s Loxone. Konkrétně variantu s Variobreeze.
Mam v serveru nataženy config od jablotronu, jednotku spojenou přes tcp/udp modbus. Data se my vyčítaji, ale nedokažů propojit Touch pure CO2 tree s konkretní zonou.
Posli screen configu.
Ahoj,
já s tím taky trochu laboroval. Nikde moc nevyčteš a technici z jablotronu toho moc nevědí.
Nevím, kolik máš zón, ale u každé zóny jsou aktory - vlhkost, teplota, co2 (teplota podlahy - tu nepoužívám). První zóna = Ext.senzor 1. Čili k aktorům do modbusu připojíš čidla. Ideálně všechny hodnoty. Dále pak musíš k aktoru Ext.senzor 1 - senzor availability přivést logickou 1. Já si udělal konstantu a ke všem použitým senzorům natáhl logickou jedničku.
To samé s externími tlačítky. Na dostupnost tlačítka 1 (ovládá odtahovou zónu 1) trvale přivést logickou 1. Potom na button activation taky 1, ale jen když chceš zapnout zvýšený odtah.
Snad jsem to popsal nějak pochopitelně.
Ahoj robbe,
dekuju moc za radu. Mám 5 odtahových zon.
Podle tvého návodu se mi všechny variobreezee rozsvítily zeleně.
Testnu celkovou funkčnost a potvrdím výsledek.
Děkuji i Kobre za reakci.
Tak potvrzuji ze vše plně funkční.
Jen se pozastuvuji nad tím, jak málo stačilo ke zprovoznění a na Jablotronu i Loxonu to nikdo nedotáhl do konce.
Jeste jednou dekuju.
Ahoj .. mám tady na zprovoznění futuru a pan mi od futury říkal, že po spojení s Loxone by se mi měly přívodní zóny blikat zeleně .. ovšem stále blikají jen červeně. Ty odtahové blikají i bez Loxone stále zeleně.
Zatím jsem jen zkoušel dle obrázku configu co posílal @smyky100 ale to na to nemá momentálně asi žádný vliv.
Musí se tedy něco nastavovat pro ty přívodní zóny aby svítily / blikaly zeleně?
@tomas_b Dobrý den, na odtahu se ni nepřidáva. Jen je potřeba svázat bitové čislo se správnou pozici přívodní klapky. Loxone nahrazuje alfu na ktere se binarní číslo nastavuje pinem na zadní straně.
Pošlete mi na vás kontakt na [email protected] a kouknem na to.