Forum
S teploměrem/GPIO38 to bude tím, že máš verzi ESP_Easy_mega_20211105_test_A_ESP32_4M316k. Dělá mi to to samé. Nedařilo se mi nahrát FW přes ESP Easy Flasher, tak jsem to nakonec musel udělat přes web a tam to nahodilo poslední verzi. Pak jsem mohl udělat downgrade a GPIO38 tam mám.
Poradíte mi prosím někdo čím nahráváte FW? Zkoušel jsem ESP Easy Flasher i FlashESP8266, ale obojí končí chybou.
A ještě prosím nějaký hint, jak nahrát fw pro displej. Díky moc 🙂
Dva kabliky na TF TX a TF RX a napajanie
Děkuju, ale pro jistotu se ještě zeptám. Napájení dáš na piny konektoru (5V) a pak převodník 3.3V? A hlavně, nepere se komunikace s ESP? Nebo nejdřív zakážeš panel v zařízeních?
ESPHome i Tasmota umí nahrát tft stažením z webu. Nejde něco podobného i s ESPEasy?
@_petr_ myslim ze tak som to robil 5V a prevodnik 3,3V.
Tusim netreba ani zakazat displej, esp periodicky nic nevysiela.
ESPHome i Tasmota umí nahrát tft stažením z webu. Nejde něco podobného i s ESPEasy?
To som skusal je na seriovu komunikaciu plugin, ale nefunguje to.
Vyvojar odpovedal, ze ten plugin nieje na prenos takeho mnozstva udajou a je tam tusim problem s nejakym buferom.
Myslim ze tasmota ide prehrat cez OTA a aj naspat, tak mozes skusit nahrat cez nu.
@smotek7 Díky! Zkusil jsem to přímo z editoru, stačí napájení 5V + kominikace a vše funguje.
@kudykam pozeral si ten slider?
ja som skusil len v editore a debug a malo by stacit pri release slideru dat prints h0.val,0
A která poslední verze ti tedy fungovala s teploměrem? Co 20220616?
btw co se nastavuje do toho esp23 download toolu za config?
@kudykam já to nezkoušel , ale zvolil jsem verzi jak psal @smotek7
Tak aspom strucne.
1. do ESP32 nahrat EspEasy vyskusanu mam ESP_Easy_mega_20220328_test_A_ESP32_4M316k Mar 28 2022
otestuji ale nevím ještě jakej nastavit config pro flash
@kudykam Ved ale uz si tam mal espeasy nahrate. Uz nepotrebujes kabel.
cez tool update tam nahraj novy bin
Ked budem pri PC pozrem to nastavenie.
Aha tak to mě nenapadlo že to jde přímo v rozhraní ESP měnit fw. Už se to podařilo s verzí 20220616 tam mám gpio 38.
Ukazuje mi 1983 ?
Ještě stále bojuji s tím odesíláním příkazů přes udp/http.
Zkoušel příkaz prints, send components id, i různě konfigurovat Controllery kam posílat udp či http (směrováno na pipedream.com)
Ale stále bez úspěchu. Příkazy se pouze zobrazí v logu a to je vše. Kde dělám chybu?