Forum
Ahoj,
vím, že se tu na fóru řešila integrace s některými produkty od Somfy, ale chtěl jsem se zeptat, jestli někdo neřešil tenhle problém a vyřešil jej? Našel jsem několik cest, tak jsem se chtěl zeptat, jeslti má někdo pozitivní zkušenosti:
- SIGNALduino - jak jsem pochopil je to v podstatě návod, jak si to sestavit a zprogramovat v jejich knihovnách
- RFLink - zde už je možné si pořídit hotové HW řešení, zbytek je programování v Arduinu, nebo v Domoticz nástroji
- spojení s jednotkou typu Somfy Tahoma - Tahoma sama o sobě je řešení s vizualizací, tzn. je možné ji použít i samostatně bez Loxone.
Přiznám se, že nejsem úplně HW/Arduino nadšenec, proto bych volil raději nějakou cestu, která je "plug&play" a nevyžaduje zkoumání dalšího programovacího jazyka... Proto mi vychází Tahoma, ale nejsem schopen najít nějakou povedenou integraci.
Moc díky předem za jakoukoliv zkušenost či informaci.
Ahoj, našel jsi nakonec nějaké řešení? Všechno co jsem našel já, je dost komplikované. Somfy žaluzie už jsou nainstalované a nemám moc možnost je vyměnit.
Ahoj, ne, nenašel a smířil jsem se s tím, že ruční ovládání je sice nepohodlné, ale funguje spolehlivě...