Forum
Ahoj, mám nastavené vytápění pro každou místnost na svoje časy + teploty a zároveň všechny bloky jsou ještě blokované skrze HDO. Když si nastavím teplotu na 7:00 na 21, tak Loxone začne topit třeba v 6.30 a piostupně se uči. Dá se todle někde vypnout? Prostě aby to začalo topit na požadovanou teplotu až v čase, kdy je v bloku nstaveno top.
díky
@l používám ten starší blok, nový mi nevyhovuje 🙂 já plno věcí nevím 🙂 ted treba řeším jak zapínat a vypínat android tv skrze lan a zase to moc řešení asi nemá, když nechci použít spínanou zásuvku
EDIT: nasel jsem v starsim prisptvku https://www.vodnici.net/community/loxone-a-arduino/philips-android-tv-control/#post-20387 , tak jdu to zksuit
@vary ja myslel, ze mas nejakou primou linku do Loxone centraly, kde ti s tim poradi ;-).
Bohuzel s Loxone hromada veci nema snadne reseni, na vse je vetsinou odpoved NodeRED 😉
Ahoj, mám nastavené vytápění pro každou místnost na svoje časy + teploty a zároveň všechny bloky jsou ještě blokované skrze HDO. Když si nastavím teplotu na 7:00 na 21, tak Loxone začne topit třeba v 6.30 a piostupně se uči. Dá se todle někde vypnout? Prostě aby to začalo topit na požadovanou teplotu až v čase, kdy je v bloku nstaveno top.
díky
to stejne me zajima taky 🙂
cca tyden co mam nastavene bloky topeni a cekam, ze se to nejak nauci a budou fungovat ke spokojenosti, ale... ony v 20:00 vypnou a v 21:00 uz preventivne zapnou, protoze v 15:00 mam nastaveno ze chci 21:5°C 🙂 a snazi se 18 hodin natapet, aby tady v 15:00 bylo fakt 21,5°C
Pokud to chapu, je to inteligentni a jen si to musi osahat jak dum rychle reaguje na zmeny. Ale rad bych prevzal kontrolu se vsemi dusledky. Klidne nesmyslne mel zapnuto topeni od 11:00-17:00 abych mel prijemne vecer kdyz se divam na TV. (betonove podlahy byla pekna blbost, zkusenost co jsem mel s anhydritem a co vidim ted s betonem je nesrovnatelna v case a reaktivite)
jj, jen jsem pouzil ten blok vytapeni... zase se tam pekne nastavuje ta taplota v útlumu a teplota kdy to ma topit .... Ja hledal, jestli ten blok nema nejakej výstup, kde by bylo na kolik se má topit a nejak to vypodmínkovat, nebo aby byl výstup, jsetli to topi podle dení teploty nebo noční, nebo se to učí... pak to na vstupu bloku blokovat jako blokuju hdo...
Ked taky blok najdete dajte vediet.
Aj by som ho tiez potreboval, aby sa dala pekne nastavit teplota a bol neinteligentny.
Nevim, co je za parametry ve starsim bloku, mam jen ten nejnovejsi. Tam jsou parametry Ths a Tcs, pokud jsou nenulove, pouziva je to pro informaci, za jak dlouho se zvysi/snizi teplota o 1 °C. Pokud jsou i v tvem bloku, muzes je zkusit nastavit treba na jednicku, jestli to neco udela.
Máme ho tu, nastavil jsem všude na 1, tak uvidíme, zda to pomůže 🙂
@vary Tak to dej vědět, tohle mě už štve taky dlouho, taky vypínám podlahovku kvůli HDO a tím pak ta "inteligence" topení je v háji.... 🙁 Máš elektrickou přímotopnou podlahovku (dráty) - má to tady vůbec někdo? a ndebo el. kotel? Já ještě navíc svou logikou vypínám topení při teplotě podlahy nad 30 st. abych nespálil vinyl - pak to samo je všechno špatně 🙂
Mám to použito a nějak to funguje.
A to máš akumulační podlahovku a nebo jen neakumulační přímo pod dlažbou? Takhle mi přijde, že to totiž u akumulační podlahovky musíš určitě přepálit/přešvihnout.
Nezkoušeli jste omezit spínání relátek pomocí toho parametru Tpwm? Pokud to chápu dobře, tak by měl omezit frekvenci/četnost spínání.
Je trochu smutný, že Loxone nemá Extension s tranzistorovými výstupy. Daly by se na ně potom napojit SSR relé a celé by to bylo bez mechanických částí, čiže by časté spínání nevadilo.