Forum
Mam v planu porizeni 3D tiskarny Prusa i3 MK3. Mate nekdo zkusenosti? Nejaka doporuceni?
Jsem 3d tiskar amater, presne tato Prusova mi stoji na stole v kuchyni a tiskne velmi pekne. Samozrejme je nutne ji naladovat spravnymi daty 🙂 Chci tim rict ze 3dprint dokaze byt pekna alchymie. Ale Prusa je zcela jiste dobra(ne-li nejlepsi) volba v dane tride. i po diskusich s okolnimi 3d tiskari pracujicimi s ruznym a jinym vybavenim (samo domo, china apod.)
Dnes mi došla z Nemecka čínska Creality Ender 3 tak môžem po čase zreferovať aj tento lacnejší typ tlačiarne.
Jsem 3d tiskar amater, presne tato Prusova mi stoji na stole v kuchyni a tiskne velmi pekne. Samozrejme je nutne ji naladovat spravnymi daty 🙂 Chci tim rict ze 3dprint dokaze byt pekna alchymie. Ale Prusa je zcela jiste dobra(ne-li nejlepsi) volba v dane tride. i po diskusich s okolnimi 3d tiskari pracujicimi s ruznym a jinym vybavenim (samo domo, china apod.)
Ještě nikdy jsem 3D tisk nezkoušel. Zkusíš mě nakopnout kam nakouknout a něco o tom počíst? Jaký SW použít atd... Přijedeš na sraz?
Díky
Sraz nedam.
Zalezi co chces delat jestli tisknout nebo bastlit tiskarnu.
Jak jsem psal mam okolo sebe par bastliru a ti jsou Prusa vysledky nadseni.
dovolim si citovat jednoho z nich myslim ze mel nejake china solution: "...dneska mi z cele tiskarny zbyl jenom ram vymenil jsem motory, drivery proste vsechno...."
Krom toho na Prusa webu najdes spoustu tipu a triku a vubec knowhow.
Priznam se ze jsem to osobne nikdy moc nestudoval, z vice zdroju jsem mel ze Prusa tiskne dobre. Tak jsme ji vyzkouseli a musim rict spokojenost. (aspon do miry co mohu soudit)
Ale je pravda, ze opravdu nechci travit cas laborovanim teplotama apod. chci to tam poslat a mit a i tak to neni uplne vzdy.
Mam za to ze i Prusuv soft (Prusa slic3r, Prusa control) je v pohode proste to ma sladeno s hradwarem a v mezich moznosti to funguje.
Pokud chces tisknout vlastni modely (coz asi chces)ú zamysli se v cem to budes vytvaret(nejaky 3d modelar/CAD)
.... ale jak jsem psal jsem amater s minimalnima zkusenostma verim ze na webu najdes spoustu for na toto tema
Ahoj,
bastlit nechci ale chci tisknout, takže chci nějaké hotové řešení. Např potřebuji knoflík na ovládání světel na veterána, než ho seženu tak zestárnu - takže si ho vytisknu. I třeba ten držák tabletu na zeď bych se pokusil. Adt...
Asi ji objednám 🙂 Díky 🙂
V tom pripade bez do Prusi , presne na tyhle veci to pouzivam 🙂
Jako CAD (pokud nemas) doporucuji Autodesk Fusion 360 pro hobby pouziti je zadarmo a je to profesionalni CAD s milionem moznosti.
Gd luck ve svete PLA, ABS a jinych vymyslenosti.
BTW: daji se na tom tisknout prstynky a jina cingrlatka takze to je vetsinou kvitovano pozitivne celou domacnosti 🙂
Tak to je super. Navíc je možnost doobjednat multimaterial upgrade 🙂
🙂Jsem presvedcen ze zacatku ti uuuuplne bude stacit monomaterial, ale uvidis sam 😉
Ja mám za sebou 2 hodiny skladania a prvú tlač. Keď to vychytám tak vyskúšam niečo pre Loxone: https://www.thingiverse.com/thing:3068993
Také mám nějaké zkušenosti s 3D tiskem. Postavil jsem si custom tiskárnu s "custom" extrudérem. Lítá to až 230mm/s s neuvěřitelnýma rampama a výtisky víc než solidní za ještě krásnější čas 🙂 Jediné co mě limitovalo v rychlosti byli řemeny, při těch fofrech už začali pružit.
Ajfelovka dokončená měla 58cm a byl to plně 3D model, bohužel jsem přišel o data v mobilu a nemám zálohu :/
Kdybyste někdo potřeboval pomoct s tiskem, nebo poradit se stavbou, jsem k dispozici 🙂
Tak Ježíšek přišel o něco dříve a tiskárna je už doma. Zatím vytištěno pár blbůstek pro děti a teď bych už chtěl něco užitečného, takže asi vyzkouším ten Autodesk Fusion 360 a snad něco i navrhnu.
Muzes zkusit jeste tinkercad 🙂 bezi to ve webovem prohlizeci a byl jsem docela prwkvapen co to umi
Super, vyzkouším to. Momentálně bych si rád "vytiskl" krabičku na din lištu pro 30 kanálový DMX 🙂 Takže snad jednoduchá záležitost.
Aký materiál máš? PETG od Prusa?