Forum
Dobrý deň,
má niekto skúsenosti s riadením SSR relé Weidmuller PSSR 24VDC/3PH AC 20A pomocou Loxone ? Pomocou relé chcem riadiť 9 kW špirálu, aby prebytky z fotovoltaiky išli do špirály, skúšam relé riadiť cez Loxone dimmer, tak mi to odporučili, ale zatiaľ som nenašiel proporciu medzi riadiacim napätím a otvorením relé. Relé má riadaice napätie od 8 do 24V, tak som vydelil požadovaný výkon na prenos 9000, to je jednotkový krok, a ten som prepočítal na interval 8-24, ale vždy je dosť veľký rozdiel medzi požadovaným výkonom na prenos a skutočným výkonom, ktorý relé prenáša, vidno to z výroby meniča, v ideálnom prípade by nemal nič brať zo siete.
Dimmer ma PWM vystup , chcelo by to jejaky integracny filter. Teoreticky by stacil odpor kondenzator. Ale to je na laborovanie.
AI tvrdí, že toto relé vie iba vypnúť/zapnúť, ale keď sa hrám s riadiacim napätím, regulujem ho plynule, len nepresne. Otázka je, ako to vnútri v skutočnosti funguje a či sa takto nezničí.
Aj je len ON/OFF tak ten vstup nieje nato konstrukcne stavany. Je tam optotriak ale ten nevie preniest to regulovane napatie. Ci to vyrzi je otazka, ak to spina v nule tak by to malo vydrzat, ak to bude dobre chladene.
Dej tam nejakou wifi zasuvku na 16A idealne s tasmotou a spinej to pre ni. Za mne idealni reseni pro odporovou zatez. Sam to tak pouzivam. Pouzivam to se zasuvkou Nous A1T, ktera uz tasmotu ma od vyroby takze se nemusi flashovat.
A nechcete to s tou zásuvkou zkusit sám?
Prohnat přes ni těch 9kW, co tazatel potřebuje a pak nám sem napsat, jak to dopadlo :o)
A to tiše předpokládám, že ta topná spirála je třífázová, protože jinak by ani těch dovolených 20A nestačilo.
Ona ta regulace s tím dimmerem asi funguje jen proto, že právě díky tomu PWM to vždycky propustí jen určitý počet sinusoveka pak zas chvíli nic a tak pořád dokola.
Což u odporové zátěže nevadí a vlastně tam pak takto pouštíte pulzně příkon.
Protože podle vnitřního zapojení co je k vidění, to prostě spouští jen signál z optočlenu.