Forum

Forum

Víceúčelová svorkov...

Notifications
Clear all

Víceúčelová svorkovnice nejen pro UTP

5 Posts
4 Users
2 Reactions
308 Views
(@filip-honzarek)
Trusted Member
Topic starter  

Ahoj, vyvinul jsem nove svorkovnice na DIN listu primarne pro UTP, protoze proste na trhu neni nic, co by mi vyhovovalo (krone, svorky, patrove, atd). Primarne pro ukonceni vodicu vedouci do rozvadace a pak uz prodratovat jak kdo potrebuje dal.

Vsechny konektory jdou vyndavat a maji zamek proti nespravnemu otoceni, maji push-in pro instalaci vodicu. Dale tam mam nastroje pro vyjmuti ci instalaci pojistek a zasunuti parovych vodicu. Jsou zde i pruvlaky na stahovaci pasky pro pevnejsi fixovani vodicu, je-li treba.

Mam nekolik moznych variant propojeni vcetne moznosti jisteni pojistkou s indikaci preruseni - lze chranit jednotlive vetve, ktere jdou z rozvadece. Dalsi moznost napriklad az 32pin distribuce stejneho potencialu nebo pokud mate tahane veci chybne treba do hvezdy a chcete sbernici, tak svorkovnice, ktera umozni jednoduseji udelat sbernici, pokud mate k dane veci 2x vice vodicu pro vraceni signalu zpet. Prilozeny datasheet napovi vice.

Kazda svorkovnice ma na boku QR kod, ktery vam pri na cteni zobrazi na mobilu obrazek jak jsou propojeny jednotlive konektory.

MTB 1M0 AZ VIEW
MTB 1MxQ GY VIEW
MTB 1MxQ YE SIDE
MTB 1M1 BK VIEW

Pro prodej to ještě úplně připravené nemám, ale rád bych několika z vás, kteri by to opravdu pouzili poslal vzorky na realne vyzkoušení a získal od vás zpětnou vazbu.

"L" napriklad navrhoval long verzi, ktera by byla delsi, ale mela by jeste vice vodicu na propojeni, idealne vice nez ma krone svorka. Long verze by mohla teoreticky mit az 48vodicu.

Upozorneni, svorky jsou jen pro nizka napeti viz datasheet, zadne 230V apod.

Georgio and L reacted
(@misak)
Trusted Member

No to vypada uplne super! Skoda, ze neco takoveho nebylo, kdyz sem delal rozvadec...

ReplyQuote
Georgio
(@georgio)
Member

Nádhera. Právě jsem dotrátoval podružný rozváděč, kde jsem se nakonec rozhodl zakončit UTP na svorkách, neměl jsem jich tak moc, abych použil krone nebo patch panel...

Hlásím se na zkušební provoz, osadil bych to na nějaké podružné signály do hlavního rozváděče, který budu začínat v červnu. Prokoušu se Datasheetem a napíšu pak verzi, která by se mi hodila. Moc díky, přesně jsi se trefil do období, kdy to reálně řeším a pořád zvažoval, zda svorky, krone nebo patch panel... 

ReplyQuote
(@cijoml)
Reputable Member

Teda to mne zajima taky bych se rad pridal

ReplyQuote
(@filip-honzarek)
Trusted Member
Topic starter  

Napiste, co byste potrebovali a domluvime poslani v sz nebo email.

ReplyQuote
Share: