X
Forum

Forum

Loxone a vjezdova b...

Notifications
Clear all

Loxone a vjezdova brana

21 Posts
11 Users
0 Reactions
5,853 Views
(@cendler)
Eminent Member

Aha, to jsem nezkoušel, když jsem to řešil, tak jsem našel (myslím že o tady na forum ) návod na připojení hormann uap1 a přes to to funguje spolehlivě, už asi 1rok, tak to nějak neřeším a teď jsem zjistil, že ta sama jednotka jde připojit i k bráně, co budu dělat, takže to udělám stejně, než něco takhle vymýšlet, ale je pravda když se chce, tak jde všechno

ReplyQuote
 Dav
(@dav)
Estimable Member

Ahojte. Ja som prave kupil pohony na branu Rodger. 

Vie to digitalnym vystupom oznamovat stav:

otavarenie: pomale impulzy
zatvaranie: rychle impulzy
uplne otvorene: 1
uplne zatvorene: 0
pootvorene: dvojimpulz kazdych 15 sekund.

Mate napad, ako tieto stavy "rozoznat" v Loxone? prve 4 by asi sli pomocou frekvencneho citaca, ale ako urobit detekciu pootvorenia, to netusim....

ReplyQuote
Dáda
(@vary)
...

asi bych to udelal pomoci tohoto. Je to kontrola, zda je online Jablotron skrze 485, ale je tam to pocitadlo, ktere by se dalo pouzit

image

ReplyQuote
(@cijoml)
Reputable Member

Ahoj koupil sem uplne nejhloupejsi motor k brane na Aliku

https://www.aliexpress.com/item/1005004990428021.html

a povedlo se mi ho pres cyklovaci vstup integrovat do loxone (modul Brana). A ted resim dalsi otazku a to:

Ten motor vypina magnetama na kazdy strane kdyz dojede do krajich poloh. Lze nejak vyuzit integrovany magnety na urceni skutecny polohy do loxone nebo musim osadit vlastni magnety? A jestli vlastni jake mi doporucite magnety do vnejsiho prostredi?

Ze je brana v pohybu muzu vzit ze svetla kde je 220V AC. Je nejaky modul ktery by kdyz na nej prijde 220VAC mel vystup 24VDC ktere bych mohl dat Loxonu jako digivstup?

Diky za rady

ReplyQuote
(@_petr_)
Honorable Member

Posted by: @cijoml

Je nejaky modul ktery by kdyz na nej prijde 220VAC mel vystup 24VDC ktere bych mohl dat Loxonu jako digivstup?

relé?

ReplyQuote
(@cijoml)
Reputable Member

Posted by: @_petr_

Posted by: @cijoml

Je nejaky modul ktery by kdyz na nej prijde 220VAC mel vystup 24VDC ktere bych mohl dat Loxonu jako digivstup?

relé?

to mne taky napadlo, ale potrebuju neco do vnejsich teplot idealne v plastovy krabicce a s 2 dratky na napajeni a 2 sroubove spoje na vystup na pripojeni ethernet dvoulinky a nic podobneho nemuzu najit.

ReplyQuote
Page 2 / 2
Share: