X
Forum

Forum

Rizeni rekuperace p...

Notifications
Clear all

Rizeni rekuperace podle CO2 a vlhkosti cidla 0-10V

6 Posts
3 Users
0 Reactions
219 Views
(@cijoml)
Reputable Member
Topic starter  

Ahoj, mate nekdo v provozu rizeni rekuperace cidlem CO2 a vlhkosti v Loxone?

Napad jak by se to melo chovat:

kdyz je vlhkost na 65% jed naplno i.e. po koupani

kdyz je CO2 nad pod 400ppm nastav 0V, 1000ppm jed na 7V, nad 1500ppm na 10V.

kdyz je venkovni CO2 vyssi nez vnitrni nastav 0V

0-10V mam Loxone puvodni extension, pripojeny kabely mam na cerne svorky.

Nejak takhle si to predstavuju.

msk
 msk
(@dusanmsk)
Member

Kde/cim chces merat tu vlhkost a co2? V kazdej miestnosti zvlast? V odtahovom potrubi?

ReplyQuote
 xoor
(@xoor)
Estimable Member

Mám zkušenosti se 2 domy.
První je můj nastaven tak, že vlastně pořád to jede na cca 60-70m2/h už ani nevím a občas někdo zmáčkne, většinou omylem, na wc nebo v koupelně zvýšený odtah a stejně se v zásadě nic neděje. Vyvětrá se to tak jako tak i bez toho a v zimě je člověk rád za každou vlhkost v domě. 
Pak bratrův dům, kde má hezký displej s čidlem a když jsem tam, tak to stejně líta o 500-700ppm nahoru dolů jak se tomu chce. Řídit podle toho bych nechtěl. Možná to prohnat nějakou časovou integrací. Už nevím co používá za čidlo.

jinak tato podmínka je hloupost "kdyz je venkovni CO2 vyssi nez vnitrni nastav 0V". 
Dal bych to do odtahového potrubí (pokud není rekuperace sólo pro každou místnost s možností regulace) a spokojil se s regulací +- o 20-40% od navrženého výkonu nebo prakticky vyzkoušeného výkonu pro váš dům a osazenstvo. Pak na to stejně zapomenete a měníte jen filtry.

ReplyQuote
(@cijoml)
Reputable Member
Topic starter  

@dusanmsk ahoj ja mam v kazde mistnosti cidlo teplota/vlhkost/co2 od Belimo.

ReplyQuote
(@cijoml)
Reputable Member
Topic starter  

@xoor to s tim vypnout ventilaci kdyz je venku vetsi co2 mi rikal technik co Paul instaluje ze to bylo na skoleni jako odpoved pro klienty proc jim nejde ventilace za mlhy a smradu venku. Ze tam ma Paul nastaveno prave aby to neventilovalo za tehle podminky. ja cidlo venkovni nemam tak u mne to parkrat za rok z venku smrdi.

ReplyQuote
(@cijoml)
Reputable Member
Topic starter  

Tak nakonec se mi nejvic osvedcila varianta brat vzdy MAX a to posilat do bloku pro rizeni ventilace. Reaguje to slusne na vlhkost v koupelne i vydychany vzduch v mistnostech. Jeste vymyslet jak poznat ze se clovek zrovna pos**l a ma nahodit narazove vetrani 😀

ReplyQuote
Share: