Odznáčky :-)

Odznáčky :-)

Tak dneska tu mám info o vylepšení blogu a fóra. Myslím, že to spoustu z Vás aktivních a podporovatelů velmi ocení. Už jsem o tom déle přemýšlel, ale nějak se do toho ne a ne dokopat. Naštěstí mě pošťouchl pod minulým článkem Dalibor a tak jsem se do toho pustil.

O co jde?

O čem je řeč? O nové funkci na blogu a fóru, která ocení a zviditelní všechny, kteří nějakým způsobem pomáhali či pomáhají.

Nově totiž blog (diskuze pod články) a fórum umí u každého jména zobrazovat odznáčky. Těch bude více druhů a bude více možností, jak je získat.

První typ odznáčku je za psaní článků na blog či na wiki. Jsou definované tři levely, kdy 1 článek = 1 level, 2 články = 2level, a 3 a více článků level 3.

Druhý typ odznáčku je pak za finanční odměnu. Opět jsou definované tři levely, a to dar do 500kč, dále pak dar do 1000kč a dar nad 1000kč.

Třetí typ odznáčku bude pro takzvané OGs, neboli ty, kteří jsou zde na blogu s námi už dlouho a kteří na fóru pomáhají aktivně ostatním. Tato role bude trochu více individuální, ale pokusím se je rovněž spravedlivě rozdat všem, kteří si to zaslouží.

Krom odznáčků se za dané aktivity sbírají také body, a to v hodnotě daru 1kč=1bod a 1článek 500bodů. Zatím mám vizi takovou, že odznáčky s darem se za rok buď odeberou nebo o level sníží, aby bylo vidět, kdo podporuje vždy v daný rok. Body budou zůstávat, aby bylo vidět, kdo je dlouhodobý podporovatel.

 

Co z toho?

Tak, to bychom měli, co je nového, a teď proč a co za to :).

No, je to snadné. To hlavní je ocenit ty, kteří pomáhají, a to více způsoby.

Zaprvé, každý, kdo bude mít takový odznáček, tak bude na první pohled rozlišitelný od ostatních návštěvníků. To například znamená, že když položí dotaz na fóru, bude mít násobně větší šanci, že dostane odpověď.

Občas, když se na fóru objeví nový dotaz, nemám třeba já, nebo i někdo další zrovna moc čas a tak dotaz přeskočíme. Jenže, to znamená, že občas přeskočím i ty, kteří mi zase nějakým jiným způsobem pomohli (a třeba to ani nevím, protože nemám spojenou jejich přezdívku se jménem bankovního účtu).

A to je právě ta hlavní výhoda. Nyní budu já (a i ostatní) vědět, že pomoc potřebuje někdo, kdo pomohl dříve. A tak si prostě ten čas najdu. Věřím, že stejně tak to budou mít další členové na fóru.

Tím neříkám, že ostatní budou úplně ignorováni, ale víte, jak to je. Občas máte hromadu práce a odpovídat někomu, kdo zrovna přišel na blog a ihned chce “rychle rychle odpověď” se Vám nechce. Když to ale bude někdo, kdo víte, že se nějak zapojuje, máte hned o něco větší chuť mu pomoci.

No, to bychom měli tu hlavní výhodu. Ty další přibydou možná časem. Nabízí se toho opravdu spousty. Například nějaké nabídky či uzavřený obsah jen pro užší skupinu lidí, které nejdou sdílet veřejně. Nebo možná nějaká promo akce, dokázal bych si představit i nějakou soutěž pro ty, co pomáhají.

Půjde toho vymyslet spousty a budu rád i za Vaše tipy. Zároveň, pokud Vás napadá další styl odznáčku, určitě mi dejte také vědět. Celé to teprve dávám dohromady a budu rád za jakoukoli inspiraci.

Sumarizace

A jak to tedy s body a odznáčky bude:

Odměna za psaní článků či návodů do wiki:

  • 1 článek do wiki:  Documentator Level1, 500 bodů
  • 2 článek do wiki:  Documentator Level1, 1000 bodů
  • 3+ článek do wiki:  Documentator Level1, 500*počet_článků bodů
  • (level i body zůstávají trvale)

Odměna za finanční pomoc na provoz blog

  • Dar do 500kč: Donator Level1, 1kč = 1bod
  • Dar do 1000kč: Donator Level2, 1kč = 1bod
  • Dar nad 1000kč: Donator Level3, 1kč = 1bod
  • (level se bude snižovat za 12 měsíců, body zůstávají trvale)

Odměna za pomoc ostatním na fóru

  • Odznáčky budu nastavovat individuálně dle počtu příspěvků a množství pomoci ostatním
  • Nechci říkat konkrétní čísla, spíše půjde o nějaké časové nastavení, jak dlouho dotyčný pomáhá

Co mám udělat?

Závěrem pak info o aktuálním stavu. Momentálně jsem nastavil odznáčky všem, kteří se podíleli na psaní wiki článků. Každý, kdo napsal 1 článek, má level1 a roli Documentator a 500 bodů. Kdo psal dva, level 2 a 1000, kdo více, tak level 3 a počet bodů 500*počet_článků.

Co se týká odznáčků za dary, zde potřebuji Vaši spolupráci. Jelikož nejsem ze jmen schopný napárovat nicky, potřebuji, aby každý, kdo jste poslal nějaký dar počínaje prosincem 2022, vyplnil tento formulář: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSesgbg38Q115bKGtAFCI0E7N-4Q_M9sOeWylU6HjTv9RGd3sQ/viewform?usp=sf_link

Já na základě toho pak budu role přidělovat.

Můžu ještě přispět?

Určitě! Budu jen rád, že sbírku ještě trochu rozjedem :). Číslo účtu je stále stejné (1012036013/3030), jen poprosím do poznámky přidat Váš/tvůj nick, ať můžu roli rovnou nastavit. Díky!

 

Pomohl Vám náš blog? Chcete nás podpořit? I málo udělá radost 😉
Become a patron at Patreon!
0 0 votes
Hodnocení články
Subscribe
Notify of
guest

8 Komentáře
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
dalibor
2 years ago

jo funguje to 🙂 jen ( ikdyž u mne je to asi zbytečné) se mi do toho formuláře nepodařilo nic napsat

kobra23
2 years ago
Reply to  dalibor

Jj, nejde do něj zapisovat. Někde je chyba.

zefe
2 years ago
Reply to  L

Jeeej odznacek 🙂
Přitom taková blbost, co?
Poniektori si mozno aj doplatia, aby mali lepsi 😉 😀

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x