Police do malé boudy

Police do malé boudy

Bylo na čase uklidit malou boudu. Když jsem loni dodělal a trochu zorganizoval velkou boudu, na malou se nějak pozapomělo a postupně se tam jen kupil bordel. Situace začala být dost kritická. Nářadí se tam už nevešlo a přitom v boudě vlastně nic moc užitečného nebylo. Takže při stanovování dalších budovatelských kroků dostala bouda prioritu.

Jako první přišel na řadu úklid. Člověk by nevěřil, co všechno v boudě bylo :). Přes všechen ten bordel jsem vlastně i zapoměl, že bouda není uvnitř ještě ani zaklopená. Takže před samotnýma policema bylo potřeba ještě dodělat vnitřek.

Úplně jsem se se zaklápěním nemazlil, protože stejně všechny stěny překryjou police. Takže bylo jedno, jestli je to v rozích úplně přesné. Díky tomu to šlo fakt rychle 🙂

Police jsem vyrobil z dalších zbytků latí a dřev, které nám ze stavby stále zbývaly. Na tohle se fakt všechen ten bordel hodilo uschovat.

Je fakt výhoda ta velká plocha před domem. Ať děláme cokoli, je tam na to vždycky spousta místa a většinou to ani nikomu moc nepřekáží.

Stejně jako ve velké boudě jsem police vymyslel tak, že budou přichycené zadními rastry ke zdem/trámům a zepředu zpevněné jednou nohou. Systém se z minula osvědčil a tentokrát to šlo už opravdu rychle.

Při uchytávání jsem začal zadníma policema, které jsou uchycené v pravo do trámů stěny a v pravo do nosného trámu boudy.

K těmhle policím jsem pak přichytil boční police, které byly uchycené opět ke zdem/trámům a k tomu k těmto policím. Tam, kde se police trochy vyklaly, jsem přidal ještě zpevňující přední nohy.

 

Celá konstrukce je díky vyztužení nohama fakt bytelná a dá se po ní opět klidně lézt :).

Police jsem udělal ze zbytků prokladů. Opět by to nevyhrálo cenu krásy 2018, zato v kategorii finančně nejůspornějších polic je to horký kandidát :). Celková cena imho tak 1000kč :).

Ale na to, aby tam byly květináče, hnojiva, zahradní nářadí a další věci to bohatě stačí. Na to je i nějaké pěkné OSB desky škoda. Stejně to bude zachvilku celé od hlíny.

Po dodělání boudy jsem se pustil do dalšího kola úklidu. Stále se mi na několika místech povalovaly zbývající desky z podlahy boudy a hromada různých odřezků z prokladové dýhy. Tak jsem se pustil do rozřezávání.

Původní plán, že vše spálím, jsem musel bohužel přehodnotit. Zatímco dýha a dřevo samozřejmě krásně hořelo, ten zelený nesmysl naprosto vůbec. Takže jsem ho nakonec naskládal do vleku a odvezu ho pak spolu s dalším bordelem do ASA sběrného dvora.

 

 

Pomohl Vám náš blog? Chcete nás podpořit? I málo udělá radost 😉
Become a patron at Patreon!
0 0 votes
Hodnocení články
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x