X
Úklid boudy a placu před domem

Úklid boudy a placu před domem

Dneska máme moc pěkně ošlivo, tak aspoň dopíšu článek, co mi tady leží už skoro týden. Během minulého týdne jsem dodělal boudu i police do stavu, že do ní můžeme začít stěhovat věci z baráku.

Poslední, co zbývalo, byl úklid. A protože se v boudě už dost věcí nashromáždilo, tak nejdřív všechno hezky vystěhovat. Něco šlo do vleku, něco podél zdí a plotu, kde bylo zrovna místo 🙂

Výchozí stav v boudě pak vypadal takto. Prach, piliny, odřezky dřeva i vaty, zbytky parotěsky a jinej bordel.

S úklidem mi pomáhala i I., aby práce aspoň trochu odsýpala. Nejdřív jsme vymetli police, pak zametli podlahu a pak ještě všechno vysáli. Původně jsem chtěl police i vytřít, ale náš starý dobrý karcher to vysál fakt poctivě, takže vytírání bylo zbytečné.

Na závěr pak ještě umýt okna a sundat z nich ochranné fólie. Ale to už byla hračka.

A takto pak vypadal výsledek. Čisto, že by se na zemi dalo jísto :). Úplná škoda z toho udělat boudu na nářadí :)).

Předtím, než se mohly věci do boudy vrátit, musely projít řádnou dekontaminací. Takže jsem utilizoval můj přenosný kompresor a všechno pořádně očistil, aby sterilní prostředí v boudě vydrželo co nejdéle, rozuměj aspoň 5 minut.

Úplně na závěr jsem zlikvidoval všechny zbytky latí a hranolů, co se mi před domem povalovaly. Nechal jsem jen pár dlouhých, které časem použiju na police v malé boudě. Zbytek jsem cirkulou nařezal (fakt tu cirkulu miluju) na stejně dlouhé kousky a ze starého botníku si za domem udělal dřevník :))

A kusy, co se nemohly nebo nechtěly přizpůsobit unifikaci, byly upáleny. Klasika 🙂

Během pálení jsem pak před domem ještě udělal velký úklid zámkovky a zametl všechny piliny, takže to tam zas vypadá jako u lidí (do další akce bouda 🙂 ).

A na závěr ještě jedna zpráva z kategorie sci-fi. V pátek mi chlapi přivezli dveře!!

Od objednání a zaplacení dne 9.5. uběhly čtyři měsíce a 14 dnů, ale zakázka je konečně kompletně dodána. Už jsem skoro ani nedoufal, ale nakonec jsme se přeci jen dočkali. Namísto slibovaných pěti týdnu z toho bylo týdnů 18, ale díky bohu aspoň za to.

Teď už jen nahnat chlapy na montáž (tu budou dělat ti, co dělají boudu, takže tam už to snad půjde) a boudy budem moct komplet dodělat.

Pomohl Vám náš blog? Chcete nás podpořit? I málo udělá radost 😉
Become a patron at Patreon!
0 0 votes
Hodnocení články
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x