Teréní úpravy – velký úklid

Teréní úpravy – velký úklid

Máme tady jaro a s ním další budovatelskou aktivitu. Letošek bude hlavně o věcech kolem domu, ale i uvnitř je stále dost věcí na dodělání. Jako první začínáme se zámkovkou kolem domu. Po složitém výběru firem jsme nakonec vybrali firmu z Brna.

Původní plán dělat zámkovku svépomocně/subdodavatelsky jsme zavrhli kvůli náročnosti na technologické vybavení a hlavně správnou koordinaci prací.  Z několika firem jsme pak vybírali nejen podle ceny (ačkoli nakonec vyhrála ta nejlevnější), ale i podle nabídnutého řešení. Některé firmy dělají vše na sucho, my chtěli ale i vrstvu betonu kvůli možnému vyššímu zatížení.

Minulý týden volali, že Ferobet má již nachystanou naší dlažbu (Parko Kombi) a že toto pondělí budou nastupovat. Výborná zpráva, akorát to znamenalo udělat spoustu práce při úklidu kolem domu 🙂

Vše začalo výprodejem materiálu, ze kterého se mi povedlo téměř všeho zbavit. Co jsem neprodal nebo nedaroval, to jsem schoval do rohu pozemku pod strom. Tam jsem zřídil takový materiálový uprchlický tábor a postupně tam deportoval vše, co jsem nechtěl vyhodit, ale jinde překáželo :).

Nejprve jsem do rohu nastěhoval veškeré dřevo, které nám zbylo ze stavby a které stále schovávám na budoucí grilování nebo opékání špekáčků :). Jako další tam putovaly nevratné palety, které se mi stále nechce vyhodit.

Po prknech následovalo zřízení dočasné stavební minibudky, do které jsme postupně přesunuli zbývající věci z původní boudy, která by ale nyní překážela bagrům.

Tady jde na fotce vidět I., která se rizhodla, že se také do akce Z. zapojí, aby to bylo spravedlivé 🙂 Takže dostala za úkol přesun menších věcí, zatímco ja transportoval zbylé VPC cihly rovněž pod strom.

Úplně mi to oživilo ty vzpomínky, jak přetahat jednu paletu VPC znamená přenosit víc než tunu. A fakt mi to zatím asi nechybí :). Jinak VPC si nejspíš nechám a vybuduju z nich nějaké dočasné ohniště.

Naší stavební minibudku máme proti větru i dešti chráněnou sofistikovaným systémem plachty a několika zátěží :). Jestli totiž někde v republice opravdu fučí, tak u nás na zahradě (a nejen té).

Vítr tu má takovou sílu, že sousedův nedodělaný skleník dopadl, jak jde vidět na této fotce. Ačkoli svrchní polykarbonátové desky byly zatím zatím jen na přední a zadní části, jednoho krásného dne vidím jeho skleník lítat po zahradě sem a tam.  Bohužel nebyli doma, takže jsem nakonec přelézal přes plot a skleník chytal kurtnama k paletám a špalkům.

Ale zpět k úklidu. Jelikož bylo věcí fakt hromada, uklízeli jsme to průběžně celý týden až do dneška. Někdy v půlce týdne jsem se rozhodl pustit do další výzvy. A tím bylo odvoz veškeré sutě nahromaděné před domem.

Rovněž kondiční záležitost. Krom toho co je vidět na fotce pak byla vedle ještě další hromada s dlaždičkama a dalším bordelem, takže celkově několik tun, které se musely “nějak” přepravit do kontejneru. A protože pytle a krabice, ve kterých odpad byl, prošly mrazem i deštěm, jednoduché to nebylo :).

Další den jsme si pak udělali ještě výlet s vozíkem do sběrného dvora, kdy jsme odvezli všechny kartonové krabice, zbytky barvy a fasády, staré hadice a celkově všechny pozůstatky, co nám na pozemku kde zůstaly.

Na závěr pak ještě přetahal všechny akátové kůly (které stále nikdo nechce a které jsem stěhoval už asi 10x :)), převézt vozík, kozy, nějaké fošny, polystyrény, posbírat všechny možné zbytky kolem domu a připravit vše na pondělí.

A takto to nyní vypadá kolem domu

Pomohl Vám náš blog? Chcete nás podpořit? I málo udělá radost 😉
Become a patron at Patreon!
0 0 votes
Hodnocení články
Subscribe
Notify of
guest

9 Komentáře
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
koldavideo
7 years ago

Vybrali jste si hezkou dlažbu 🙂 Máme ji také 🙂

Honza Tru.
Guest
Honza Tru.
7 years ago

Jsem si rikal, dneska rano, ze to tam mate krasne vyklizene 🙂 Tak at se dilo dari.

gisbern
7 years ago
Reply to  L

Ta dlazba je fakt pekna. Ani svetla, ani tmava, my mame cast fasady s modrym nadechem, tak bude pasovat. Tak ji asi dame. Diky za inspiraci !

Pepe
7 years ago

Ahoj, dobrá volba, my jsme koupili podle mě stejnou ale jmenovala se Semmelrock Suprema kombi (šedou variantu) a líbí se to pořád.
Tento model:
http://www.semmelrock.cz/produkty/dlazba/pid/dlazba/suprema-kombi.html

Eliška
Guest
Eliška
4 years ago

Dobrý den,
Prosím chtěla jsem se zeptat jak jste spokojeni s dlažbou? Co se kvality týče a praktičnosti.?
Vybrali jsme si stejnou a narazila jsem na vaše úžasné články.
Děkuji za odpověď Eliška

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x