X
Teréní úpravy, den devátý a desátý

Teréní úpravy, den devátý a desátý

Ten čas hrozně frčí a včera jsem se zase nedostal k reportu. Takže dneska to bude opět za dva dny a zase docela velká porce změn 🙂

Čtvrteční den začal opět příjezdem náklaďáku s návěsem a dodávkou další várky dlažby. Nakonec dorazilo ještě 180m2 a podle odhadu budeme potřebovat ještě 175m2. Takže jsem zvědav, jak to vyjde :).

Přinejhorším je to domluvené tak, že chlapi položí všude krom rožku u plotu, kde pak bude stejně stát bouda a kam by se případně dala doobjednaná dlažba, která by ale mohla mít o fous jiný odstín.

Jako další dorazil týpek, co nám bude dodávat bránu, s košema do betonu. Po předchozích problémech s ním (v době začátku stavby odjel do, Itálie, špatná domluva,…) se naskytl další problém. Celou dobu jsme se bavili o jednom koši a betonové patce na doraz.

Bohužel, on dodal i druhý malý koš do patky na doraz. Bohužel v době, kdy už je patka dávno vybetonovaná. Když pominu fakt, že koše tu měly správně být už minulý týden a děsně mu to trvalo, tak byl ještě problém v jeho chování.

Začal nás všechny přesvědčovat (mne, stavbyvedoucího i majitele firmy), že nám říkal o dvou koších. A všichni jsme asi blbě slyšeli patka 40x40x80. No, prostě to bude muset navrtat a na chemii uchytit nějaké šroubovice a k tomu to chytit. Bourat beton kvůli němu rozhodně nebudeme.

Během dne pak chlapi zabetonovali koš do připravené díry a ke koši jsme natáhli poslední chráničku. Neustále jsem je raději hlídal, aby na chráničku nezapomněli, ale vše dopadlo dobře 🙂

A takhle vypadá výsledná patka. Rozměr 230x60x80 usazený tak, aby na něj ještě přišel jemný štěrk a dlažba. Takže to bude celé schované a pojízdné a nebude to překážet ve vjezdu.

Během zbytku dne pak chlapi zmákli veškeré obrubníky před domem i ve vjezdu. Nutno říct, že ty pojezdové jsou o dost masivnější než ty pochozí.

Obrubníky máme včetně těch na příjezdu a napojení na silnici. Na jedné straně to bylo ok, na té druhé jsme museli upravit i snížený obrubník na silnici. Bohužel, když silnici renovovali, jaksi se vysr** na projekt, co byl, a dali tam o jeden snížený obrubník méně.

Ale oni si poradili, Ty špatné (a stějně praské od náklaďáků dali pryč a dali tam ty správné. K tomu dorazili obrubníky naše a mysleli si, že mají hotovo 🙂

Bohužel, ten náš obrubník usadili o 50cm vedle než měli :). Takže sice pěkně lícoval s vchodem branky, ale na zvonek a do schránky by se muselo šlapat do hlíny. Naštěstí jsem si toho všiml docela rychle, takže to jen vytáhli, začistili na novém místě a zase položili :).

Poslední věc, co se ve čtvrtek udělala bylo položení chráničky od brány do budoucího venkovního rozvaděče. Tu jsme dali ještě i do KG trubky, aby se při přejezdech nynější techniky chránička nepoškodila.

A to bylo ze čtvrtka vše. Dneska pak celý den dělali KSC beton do připraveného prostoru mezi obrubníky.

Betonovo štěrkovou směs vozili náklaďákama a pak ručně rozhazovali a rovnali po celém prostoru. Osobně jsem viděl jen začátek prací, kdy to vypadalo zhruba takto.

Takto připravený KSC pak brali deskou a hutnili to finální výšky. Bohužel, u toho jsem už osobně nebyl, protože jsme se s I. dneska vydali na čumendu na ForGarden do PVA do Prahy :).

A takhle to vypadalo, když jsme se v šest vrátili. Všude je krásně uhutněný KSC připravený ve výsledném spádu dlažby.

Zároveň už mají navezený jemný štěrk, který zítra použijí jako podklad pod dlažbu. K tomu nezapomněli ani na přípravu na odvodňovací žlab u brány:

Takže co jsem tak zkontroloval, vypadá vše naprosto ok i bez mé celodenní kontroly :).

PS: Ta první fotka, to je skulptura, co nám tu nechali chlapi jako pozdrav 🙂

Pomohl Vám náš blog? Chcete nás podpořit? I málo udělá radost 😉
Become a patron at Patreon!
0 0 votes
Hodnocení články
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x