S teplůtkou do roboty

S teplůtkou do roboty

Tak jsem si byl dneska zase kondičně zapracovat. Abychom na stavbě předešli stereotypu, je potřeba si práci neustále obzvláštňovat. A tak jsem si dneska krom obvyklých věcí vzal s sebou i teplůtku, kašlíček a rýmičku. Takhle zpětně mi přijde, že asi není potřeba si tu práci obvzláštnit za každou cenu, ale když musíš, tak musíš.

2015-10-17 14.57.19

Dneska jsme podle plánu dodělali oba štíty baráku. Co šlo, jsme dozdili z VPC, co nešlo, jsme nařezali a nalepili z polystyrenu. Výsledek je, že nám už štít kopíruje krov střechy, takže až příští týden dodělají střechu, nebude nám tam už rozhodně nikudy foukat…. Teda krom těch obrovských děr na okna, komínem a průchodkama na střechu ;-).

2015-10-17 09.00.39

Práce šla docela pěkně. Cihly jsme zdili tak jako vždycky, ale na polystyrén jsem měl novinku. Minulý týden jsem vyšmelil řezačku na polystyren. Všechno to začlo tím, že jsem našel sadu malého taviče polystyrenu za cca 1500kč.

Foto_velke_z_www.robex-dk.cz

Ta obsahuje veškerou elektroniku, tavící drát, natahováky, pružinky, pojistky a spoustu dalších malých věcí, ze kterých se dá poskládat řezačka. Původně jsem chtěl sadu kutila koupit a za pomocí izolepy (jak jinak žejo) z toho udělat obrovské izolepové tavící klubko. Když jsem ale o sadě pročítal víc, narazil jsem na inzerát někoho, kdo už to vyrobil za mne a za 3000kč prodává dokonce řezací set hotový.

A protože se mi úplně nechtělo strávit spoustu času tím, co už měl týpek hotové, vzal jsem to od něj. Takhle zpětně podle mě dobré rozhodnutí. Sice bych pár věcí na těch pilách udělal jinak, ale zase jsem se s tím nemusel zdržovat a mohli jsme se věnovat práci. V sadě, co mi prodal, měl vyrobenou jak velkou strunovou pilu, tak i řezací “šicí stroj”, pomocí kterého se dneska všechny ty malé kousky dělaly naprosto parádně.

2015-10-17 11.44.38

Co se týká mojí dnešní role, tak já sem hlavně vyšíval na tavícím stroji. Zatímco zedník ve výšinách zdil a lepil a brigádník transportoval veškerý materiál nahoru. Cesta cihlenky z podlahy do štítu už celkově nebyla žádná sranda. Nejdřív ji bylo potřeba vysadit na co nejvíc zvedlou kozu, na tu pak vylézet po žebříku, z ní pak cihlu znovu zvednout na fošnu, která byla položená přes vaznice a z téhle fošny pak ještě další metr a fous ji usadit ke kámoškám ve štítu :-). Takhle nějak vysoko to bylo:

Ale zadařilo se, ti s vejškofóbií (já) jsme byli dole a ti placení museli být nahoře ;-). Dneska mám i timelapse, takže video s veselou písničkou je tady:

PS: Kdyby náhodou někdo neznal vtip o cihlence…..

Žil byl jednou jeden král, a ten měl tři dcery. První se jmenovala Růženka, druhá Pomněnka a třetí Cihlenka. Když dcery vyrostly, přišla první za králem a zeptala se: “Proč se jmenuji Růženka?” “Protože když jsi byla malá, spadla na tebe v kolébce růže.”, odpoví král. Přijde druhá dcera: “Proč se jmenuji Pomněnka?” “Protože když jsi byla malá, spadla na tebe v kolébce pomněnka.” Přijde Cihlenka: “Gugůhuhupů?”

Pomohl Vám náš blog? Chcete nás podpořit? I málo udělá radost 😉
Become a patron at Patreon!
0 0 votes
Hodnocení články
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x