Odbednění stropů a schodů

Odbednění stropů a schodů

2015-09-21 10.01.33

Včera jsme konečně z obyváku a vlastně celého dolního patra odebrali veškeré stojky, které poslední 3 týdny podpíraly strop a posledních pár dnů také schody. Úvodem nutno říct, že nic nespadlo a dům stojí dál. Takže tentokrát žádné drama ;-).

2015-09-21 09.45.49

Odbedňování nám zabralo skoro celý den. Postupně sudnat všech 61 stojek, odšroubovat všechny vruty z bednění překladů a schodů a pak odlepit/vypáčit všechny OSB desky a DOKI desky holt nějaký čas vzalo.

2015-09-21 13.54.00

Na stavbě jsme měli zase jednoho brigádníka, který většinu času čistil veškeré zapůjčené náčiní do stavu vrátitelného (tzn od betonu, expanzní pěny a dalšího bordelu).

2015-09-21 13.55.27

Když bylo hotovo, dali jsme si na baráku ještě schůzku s projektantem, kde jsme řešili, co všechno ještě můžeme teď před zimou udělat, co musí počkat na okna a co na jaro. Nakonec jsme toho ještě pár domluvili (komín, rovná střecha, zateplení sedlové střechy, příprava elektriky a vody) a bohužel také pár zavrhli (zateplení základů, venkovní/vnitřní vrstva lepidla na cihlách). Práce je to ale pořád dost, navíc sem se už pomalu začlenil i do programátorského pracovního procesu, takže to v následujících týdnech vidím na kombinaci programátor:stavebník v poměru plus mínus 50:50.

Do konce týdne bych chtěl dodělat se zedníkem komín a v pátek začít připravovat atiku na rovné střeše. V pondělí pak (pokud se nic nepokazí, jako třeba dodávka dřeva nebo tašek) začne doporučená firma dělat na střeše.

Pomohl Vám náš blog? Chcete nás podpořit? I málo udělá radost 😉
Become a patron at Patreon!
0 0 votes
Hodnocení články
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x