Dodávka dřeva, zpoždění střechy a přípravy na atiku

Dodávka dřeva, zpoždění střechy a přípravy na atiku

V pátek jsme pak také budovali. Teda spíš připravovali a plánovali, ale nějaká ta práce se taky udělala.

Dopoledne jsme toho udělali spoustu ale přitom skoro nic. Doladili jsme kangem betonové nosníky, připravili bednění na jednom, který je potřeba trochu doházet, poklidili kolem baráku a hlavně, postavili gril :-).

2015-09-25 09.25.10

Gril jsme stavěli v době, kdy jsme čekali na dodávku dřeva na střechu. Nutno říct, že gril je naprosto parádní a robustní. Díky několika tvárnicím ztraceného bednění, zbytku karisítě a pár odbedněných latí jsme si k obědu udělali výborné klobásy 😉 (Díky kterým si ovšem I užila prodloužený víkend trošku jiným způsobem, než původně zamýšlela. Na její trávicí obtíže měla nicméně zázračný léčebný účinek v neděli v noci na pohotovosti snad nejprotivnější doktorka na světě, která ji na tři doby seřvala snad i za to, že dýchá moc pomalu, případně moc rychle, načež se I zázračně ulevilo, patrně při pomyšlení, že by se českým zdravotnickým systémem musela potýkat delší dobu než 15 minut :-))

2015-09-25 10.45.00

Zpět k pátečním událostem, takže kolem jedenácté pak dojel traktor se dřevem. Na první pohled ho nebylo moc, ale krom zbylých 100m latí je to všechno. Jelikož sem cenu usmlouval relativně nízko a dopravu v ceně jsem ukecal na poslední chvíli, bylo to bez složení ;-). Ale nakonec složení nebylo až takový problém, navíc jsme v poslední fázi utilizovali i našeho projektanta, který zrovna dorazil a nachomítl se k tomu jak slepý k houslím ;-).

2015-09-25 10.46.33

Odpoledne jsme pak spolu s projektantem a zedníkem probrali, jak dál postupovat během budování atiky a přípravy rovné střechy. Základem každé nové fáze je si to všechno pěkně ujasnit a zdokumentovat. V tomto případě to znamenalo pokreslit půl stěny baráku ;-).

2015-09-25 17.39.04

Když jsme měli teoretický základ ujasněný, pustili jsme se do přípravy a řezání všeho potřebného dřeva.

2015-09-25 17.38.51

A protože atika se buduje venku, máme zase další timelapse do naší sbírky.

Pomohl Vám náš blog? Chcete nás podpořit? I málo udělá radost 😉
Become a patron at Patreon!
0 0 votes
Hodnocení články
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x