X
Zemnící pásek

Zemnící pásek

Sobotní akce bylo položení zemnícího pásku pro budoucí hromosvod i uzemnění rozvodné skříně.

Ze začátku nám to teda moc nešlo, protože rolovat 25m dlouhý a 25kg težký zemnící pásek není žádná sranda. První roli jsme rolovali přímo v pasech, což se dělalo naprosto příšerně a trvalo nám to snad dvě hodiny.

Druhou roli pak měla I. velmi dobrý nápad (ačkoli až po tom, co jsem tu těžkou potvoru přetáhl přes půl pozemku a pak jsme musel zase zpět) rozmotat pásek bokem, narovnat ho a až pak ho celý přenést do pasů.

2015-07-18 20.13.15

Nakonec jsme takhle dělali všechny zbylé tři. Sice byla trochu pakárna táhnout ten pásek rozmotaný, ale pořád snazší než ho rolovat a rovnat v pasech.

V půlce dne nám pak přijel na pomoc jeden známy (ještě jednou díky Sedloš 😉 ), takže to šlo už jako po másle.

2015-07-18 20.11.06

Po usazení pásku jsme je museli všechny spojit spojkama, podložit cihlama (aby se nedotýkaly země a byly komplet obtečený betonem a tím pádem nerezly), zároveň pak ještě uchytit véčkama z roxorů, aby se při výlívaní betonem nepohly nebo neuplavaly.

Tady jsem si pak vyzkoušel řezání ocele pomocí flexy, dost zážitek, ale naštěstí tráva (ani sousedovo auto) nechytlo ;-).

2015-07-18 20.36.02

Kolem půl deváté bylo hotovo a my mazali domů (teda spíš do hospody na jídlo a až pak domů 😉 ) nabírat sílu na zítřek, kdy budeme řešit prostupky na kanalzaci a vodu.

A tady zase timelapse video z dneška:

Pomohl Vám náš blog? Chcete nás podpořit? I málo udělá radost 😉
Become a patron at Patreon!
0 0 votes
Hodnocení články
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x