Tabulka pravděpodobností pro odds na flopu,turnu i riveru

Tabulka pravděpodobností pro odds na flopu,turnu i riveru

V předchozím článku jsem ukázal kompletní tabulku výpočtu pravděpodobností na turnu a riveru. Co mě ale ještě zajímalo bylo, jak je to s pravděpodobnostmi před flopem, a jak s kombinovanými pravděpodobnostmi flop+turn a flop+turn+river.

Proto vznikla následující tabulka. Pro jednoduchost je tentokrát jen do 20ti karet, řekl bych, že by to mělo stačit každému ;-).

Výpočet jednotlivých sloupečků

Nejprve bylo potřeba vypočítat pomocné pravděpodobnosti pro flop, river a turn. Ty vyjadřují doplňkový děj “v daném kole nepřijde žádná z očekávaných karet”. Důvod pro výpočet je zmíněn v článku “flush před flopem”. (Jen ve zkratce, namísto výpočtu pravděpodobnosti nebo počítáme doplněk k “a zároveň” negované pravděpodobnosti.).

Vzorečky pro tyto pravděpodobnosti jsou:


flop: [math]frac{{50-n choose 3}}{{50 choose 3}} == frac{K(3;50-n)}{K(3;50)} == frac{frac{(50-n)!}{3!*(50-n-3)!}}{frac{50!}{3!*50!}}[/math]
turn: [math]frac{47-n}{47}[/math]
river: [math]frac{46-n}{46}[/math]

Výpočet pro jednotlivé pravděpodobnosti je pak již jednoduchý. Vždy vynásobíme hodnoty vypočítané v pomocných sloupcích mezi sebou a výsledek odečteme od čísla jedna (doplněk pravděpodobnosti). Ukázka vzorečků:


flop: [math](1-Pflop)*100[/math]
flop+turn: [math][1-(Pflop*Pturn)]*100[/math]
flop+turn+river: [math][1-(Pflop*Pturn*Priver)]*100[/math]

Poslední část tabulky pak ukazuje podíl procent ku počtu karet. Jak jde vidět, u turnu a riveru jsou čísla koeficient 2.174. U flopu to bohužel už tak jednoduché není, tím pádem ani u kombinací s flopem (flop+turn, flop+turn+river). Výsledky si z toho vyvoďte každý sám dle potřeby 😉

Pomohl Vám náš blog? Chcete nás podpořit? I málo udělá radost 😉
Become a patron at Patreon!
0 0 votes
Hodnocení články
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x