Forum
Dobry den panove, chtel jsem se zeptat, jestli jste delali nejake "docasne" upravy pred blowerdoor testem? Mam na mysli veci jako ucpat komin a nasavani krbu, nejak zalepit portaly, proste cokoli aby test vysel lepe?
dekuji moc
To co zminujes je defakto podvod, nevim, zda se ti s tim tu nekdo bude sverovat ;-).
Mam pocit, ze jedine co se smelo utesnit byla rekuperace, pripadne pustit rekuperaci tak, aby vyvazovala ztratu. Vse ostatni muselo byt v takovem stavu, v jakem bude dum provozovan.
A zcela uprimne, ani mi moc nedava smysl v tomto podvadet, pokud mas v dome nejaky problem, mel by se vyresit a ne schovat.
Já dělal zatím jen BD nanečisto a akorát jsem zalepil žaluzie pro rekuperaci (fyzicky ještě nebyla) a obešel okna a nastavil excentry kování na trochu větší těsnost. Měl jsem hodnotu 0,2, takže při finálu se na to vyprdnu, když jsem už opravil ty vetší netěsnosti.
taky mam jen predbezny test a jedinne co jsem delal bylo ucpani kanalizacnich trubek, otvoru pro rekuperaci a chranicek na kabely, protoze mi vedou pod dum a nejsou zasypany v hline. Ostatni jsme prave vyhledavali kde co bude delat problem, aby se pripadne odstanil. Vysledek 0,4. Trochu problem u bezramovych oken (sestavovaly se az na stavbe)
Neco jsme vyresili pri testu penou a nebo gumoasfaltem (prostupy trubek vody, odpadu a zemniho kolektoru) zbytek nechali. Treba stropy jsem nenatiral latexem.
@richard Mam ti psat, proc mas vic problemu s testnosti nez my, nebo tusis? ;-))).
Jinak ale jak pises, chce to spis odladit nez zamaskovat. Ono az se tam bude v zime srazet vlhkost za bezneho provozu, tak uz se to bude ladit blbe.
S tou kanalizaci mas pravdu, to rikal taky, ze kdybychom nemeli jeste zachody, tak se to muze ucpat. Protoze v realnym provozu tam pak budou syfony co to ucpou (my je uz meli).
Diky panove moc, tohle jsem si tak nejak predstavoval. Zalepim reku, poresim syfony, plus tu mam taky jednu trubku na vodu,ktera jeste neni v zemi.
dekuji jeste jednou a jestli mate nejake dalsi typy, perte to sem dal 🙂
@honzab zalezi jake mas svedomi, jak jsi to udelal. Pokud bude clovek co to bude merit ochotny s tebou dum projit a hledat, tak si priprav montazni penu, tesnici pasky, napriklad i ten gumoasfalt se mi hodil. Jen pro ilustraci mi na strop v technicke mistnosti prilepil igelit cca 80x80cm, uprostred udelal malou dirku a zkousel, kolik vzduchu pujde pres samotne OSB desky co jsou jako zaklop. Nekdo ma OSB natrene latexem aby to pojistil.
Tak už mám za sebou i finální test: podtlak 0.16, přetlak 0.15. A kdybych, trubka, dodělal zatěsnění parapetních profilů, když mi došel silikon-akryl, mohlo to být ještě lepší.
Pro zajímavost jsem nechal změřit hodnoty s nezatěsněnými prostupy pro rekuperaci a to vycházelo na 0.56. Takže bych prošel i s tím 😀
Dřevostavba nebo zděný?
ahoj Potrebuju na ladeni pred finalnim testem orientacni (dalsi) test. Meli byste tip na nekoho z okoli Brna za dobry peniz? Klidne SZ. diky