Růženko, jsi tam??

Růženko, jsi tam??

Tak jsme dneska udělali testovací expedici. Chtěli jsme zkusit, jak moc půjdou ty šípky likvidovat jen pomocí nůžek. Kdysi jsme si totiž koupili Fiskars nůžky v nějaké akci a tak nás napadlo, že by to tím mohlo jít.

Šlo to, ale byl to boj. Nakonec jsme sice těsně vyhráli, ale spíš to bylo dost nerozhodně. Jeden z keřů, se kterým jsme tam bojovali, měl tak 3m průměr. Postupná likvidace nepřicházela v úvahu, protože to bylo tak prorostlé mezi sebou, že jediná schůdná cesta byla cesta totální likvidace.

A tak jsme stříhali a stříhali. I. mi držela větve a já se vrhal střemhlav neohroženě pod keře.

Za hoďku a cosi jsme vyčistili cca 5x7m plochy. Tak to máme jednu čtyřicetipětinu hotovou. Supr :)))

Fotka nad textem je výsledek po hodině a půl snažení, fotka pod textem pak na začátku snažení. To je ale rozdíl co :)) Podotýkám, že ta hromada vlevo je už to, co jsme vysekali :))

Zítra dorazí nový křovinořez, tak uvidím, co půjde s ním. Zkusím zase trochu prosekat.

A protože předpokládám, že i to bude málo, tak máme od pátku do pondělí předběžně zamluvený profesionální mulčovač  Vari Honda F-600 Huricane, který by si s menšíma větvema a stromkama měl poradit.

A na větší větve a stromy si nejspíš pořídím ještě motorovku :)).

PS: Kdybyste měl někdo tip na nějakou šikovnější mašinu na tenhle probém, plz sem s tím. Zkusil bych to někde v Brně sehnat.

 

Pomohl Vám náš blog? Chcete nás podpořit? I málo udělá radost 😉
Become a patron at Patreon!
0 0 votes
Hodnocení články
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentáře
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Luky
Guest
Luky
6 years ago

Tip na mašinu bych měl, bohužel je ale u Prahy. Pomáhal jsem členovi rodiny rozchodit mrtvou sekačku na dálkové ovládání “Roboflail one”. Při zkušebním sekání to bralo bez problémů hustý porost malin do výšky dospělého muže. Výrobce tvrdí, že dřeviny do 6cm to bere. Nějaký křoví jsem s tím přejel a štěpkovalo to statečně. Na tenhle porost by to byl úplně ideální nástroj. Většinou to mají silničáři a pod.
Pár fotek máme tady: http://www.privesy-rudna.cz/svahova-sekacka

Luky
Guest
Luky
6 years ago
Reply to  L

Ta cena je “od”. Takovýhle porost by asi trval řádově déle (nutnost jet pomalu, vyhýbat se stromům..) a cena by asi odpovídala náročnosti. Konkrétní čísla netuším.

Ještě existuje “spider”, což je něco podobného, ale má to 4 kola místo pásů. Ale když už jsi pořídil křoviňák a pilu, je škoda to nedobojovat do konce 😀

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x