První prototyp našeho domu

První prototyp našeho domu

Co se týká našeho domu, jsme momentálně ve fázi jeho návrhu. Máme za sebou první dvě setkání s architekty a pomalu si začínáme ujasňovat, jak zhruba bude dům vypadat, co může a co nemůže mít, co je zbytečně drahé a podobně.

Naši původní představu kompatkního obdélníku jsme museli opustit, protože buď by byl dům velkej jak stodola (a drahej jak hrad), anebo by se tam zase nevešlo všechno, co potřebujeme. Bohužel požadavek na větší obyvák s kuchyní spolu s ne úplně malou kanceláří v přízemí dost komplikuje celý návrh.

Od obdélníku jsme se dostali k dvojitému obdélníku, takovému “z”-tku.  Část domu je dvoupatrová a část jen jednopatrová. Původní návrh od architekta se nám moc nelíbil. Bylo tam příliš mnoho chodeb, malých místností, oddělená kuchyně od obyváku a hromada dalších “ale”.

Po celovíkendovém maratonu, který přítelkyně spolu s navrhovacími nástroji absolvovala (a údajně na tom pracovala i ve spánku), se jí povedlo do domu nacpat všechno co chceme a jak chceme, o něco ho zmenšit (a tím zlevnit) a hlavně ho udělat tak, že se nám opravdu líbí.

Dalším krokem teď je poslání našich úprav architektům, kteří posoudí, co je a co není možné, co je totální blbost atd. a pojedeme další kolečko :-).

A tady jsou už ukázky aktuálních návrhů:

Dům alfa 1.03 - přízemí

a druhé patro:

Dům alfa v 1.03 - podkroví

Poznámky k plánkům:

  • v kanceláři chybí stoly
  • ty dvě šedé místnosti dole jsou technická místnost a spíž. Oboje je schválně rozměrově větší než bývá asi zvykem, aby se nám tam všechno vešlo (neplánujeme garáž).
  • To zelené v 2 patře bude buď menší šikmá střecha, nebo nějaká samozatravňovací věc.
  • Sedlová střecha bude jen nad hlavní částí domu.

Na závěr přidávám první vizualizaci od architekta, který nám představil na naší druhé schůzce:

Vizualizace domu v 1.00

 

Pomohl Vám náš blog? Chcete nás podpořit? I málo udělá radost 😉
Become a patron at Patreon!
0 0 votes
Hodnocení články
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x