Výpadek

Výpadek

Jen krátké info k výpadku. Od včerejška od cca 22:00 nejel blog vodníků až do 4:00. Ačkoli nenastal konec světa, stalo se něco, s čím jsme nepočítali a co budeme muset do budoucna vyřešit.

Celé naše servery na Microsoft Azure byly bez jakéhokoli varování dopředu vypnuty, takže krom vodníku nejel ani žádný z našich firemních webu a serverů, což byl mnohonásobně větší průser.

Chytráci v Azuru totiž měli chybu v backendu, která po vyčerpání Microsoft Partner Network creditu jaksi zapoměla ztrhávat peníze z karty a raději vypla vše co běželo.

Bohužel, takováto drobnost trvala Microsoftu opravit 6 hodin. A namísto, aby nám servery nahodili, dělali, že se jich to vlastně skoro netýká. Do budoucna proto budeme asi hledat jiného cloud providera, kde půjdou hostovat docker images tak, aby se toto už nepakovalo.

PS: Píšu to hlavně proto, že sem skoro celou noc nespal a Microsoft mne dneska fakt nasral. Člověk nemá kam zavolat, na urgent tickety odpovídají “do 2h” = cca za hodinu. A pak zavolá Ind, co nic neví a přepošle to vějš a to trvá další 2h. A tak dále….

Thank you for reaching us. My name is Arun and I am from Subscription Management Team.  I have taken the ownership of this case and I see that you have successfully removed the spending limit towards your Azure subscription.

However, we found the subscription be still disabled in the backend. This issue has now been fixed and you should have your services up and running. I kindly request you to confirm the same.

Please do let me know if you have any queries.

Regards,

PPS2: Žádné slovo o omluvě, žádné slovo o nějaké kompenzaci. Totálně je jim to u ….

Pomohl Vám náš blog? Chcete nás podpořit? I málo udělá radost 😉
Become a patron at Patreon!
0 0 votes
Hodnocení články
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentáře
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Dáda
7 years ago

Není prostě jednodušší nechat to běžet na Activu (tam máme já asi 150 webu zakazniku a bez problemu) nebo nějakém normálním českém hostingu ? Toto mi přijde zaprve jako kanónem na vrabce, kde není žádná pořádná podpora.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x