Poker – Studovat, studovat, studovat

Poker – Studovat, studovat, studovat

Poslední dobou nemáme bohužel na Poker ani ostatní aktivity tolik času, kolik bychom si přáli. Když už ale čas máme, hrajeme buď na PartyPoker cash game, nebo studujeme články o pokeru na PokerStrategy.com.

Během studia a hraní se ještě seznamujeme s různými Poker nástroji. Mezi ty, které v současnosti zkoušíme, patří PokerTracker a Table Scan Turbo. První z uvedených slouží k analýze našich her, druhý pak k vyhledávání stolů.

V tomto a dalších článcích bych rád psal o tom, co všechno a jak lze s těmito programy dělat, jak je nastavit a jak z nich získat maximum.

PokerTracker

PokerTracker je program, který by měl mít každý, kdo to s online hraním myslí alespoň trochu vážně. Program analyzuje všechny proběhlé handy, tyto data třídí a pak z nich dokáže podávat jak dlouhodobé statistiky, tak přímo informace o jednotlivých protihráčích u stolu. Díky těmto statistikám lze snadno u stolu poznat protihráče, kteří hrají velké množství hand, nebo naopak hrají jen top karty. Díky tomu je možné uzpůsobovat svoji strategii a využívat slabin protihráčů. Druhým využitím PokerTrackeru je zpětná analýza své hry po určitém čase. V aplikaci se dají filtrovat ziskové a neziskové handy, hledat slabé a silné stránky atd.

PokerTracker je placená aplikace, nabízená za $90. Předtím, než si aplikaci koupíte, ji můžete testovat plných 60 dní zdarma bez žádných omezení.

TableScan Turbo

Druhou zmiňovanou aplikací je TableScan Turbo. Aplikace slouží k hledání nejoptimálnějších stolů pro hru. Vyhledávání funguje tak, že se aplikace napojí na Vaši databázi z PokerTrackeru a prohledá všechny stoly v nastavených hernách a herních limitech. Následně tyto data na základě zvolených kriterií zkombinuje. V TableScaneru si nastavíte různá pravidla, na základě kterých se hráči v hernách a stolech ohodnotí určitým počtem bodů. Dále se obodují jednotlivé stoly na základě bodů hráčů a dalších dodatečných pravidel. Takto ohodnocené stoly se pak podle počtu bodů seřadí a vy si zvolíte nejoptimálnější stůl či stoly.

Nastavování pravidel pro bodování hráčů i stolů nepatří zrovna k nejjednodušším a nejintuitivnějším, na druhou stranu čas, který nastavení věnujete, se mnohonásobně vrátí. Apliace TableScan Turbo je v současnosti zdarma.

PokerStrategy.com

Třetím zmiňovaným je server PokerStrategy.com. Na serveru se nachází obrovské množství článků a videí zabývající se pokerovými strategiemi od nejjednodušších po velmi pokročilé. Kromě článku a videí je na serveru k dispozici také velmi rozsáhlé fórum s aktivní komunitou, kde lze pokládat jakékoli dotazy ohledně Pokeru, analýzy her atd.

Články jsou na serveru rozděleny do jednotlivých úrovní, kdy základní je naprosto zdarma. Díky těmto článkům a startovnímu kapitálu $50 zdarma lze snadno a bez rizika s Pokerem začít. Po složení jednoduchého testu se dostanete do druhé úrovně – bronzové, kde je další velké množství článků, videí a dalších materiálů. My máme v současnosti přístup právě do druhé úrovně článků a díky nim se naše hra velmi zlepšuje (ale stále je toho spousty před námi 😉 ).

Závěr

Všechny tři výše uvedené body považuji momentálně za naše nejdůležitější “objevy”, které nám pomáhají zlepšovat náš poker. Zvládnutí obou pokerových nástrojů však není samospásné a triviální. Obě z aplikací jsou velmi rozsáhlé a komplexní, a proniknutní do nich trvá nějaký čas. Třetí zmiňovaný server pak zase vyžaduje velké množství času na studium.

Jak jsem již zmiňoval na začátku, rád bych se v dalších článcích věnoval tomu, jak si obě aplikace nastavit, co se nám osvědčilo a co ne, případně odkazovat na články z PokerStrategy, které nám přišly nejvíce zajímavé nebo prospěšné.

Čím více se Pokeru věnujeme, tím více objevujeme jeho rozsáhlost, komplikovanost a přitom elegantní jednoduchost.

Pomohl Vám náš blog? Chcete nás podpořit? I málo udělá radost 😉
Become a patron at Patreon!
0 0 votes
Hodnocení články
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentář
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] jako ideální způsob. Sám jsem si to včera zkusil na svém PartyPoker účtu, kde mám $50 zdarma od PokerStrategy . A skutečně, po 20ti minutách opičího klikání sem tímto způsobem vydělal $20. […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x