Twino v problémech?

Twino v problémech?

Pár dnů zpět mi do RSS čtečky dorazil tenhle článek článek https://kristapsmors.com/2017/05/18/would-i-invest-127k-eur-in-p2p-platforms-bondora-mintos-twino/

Na první pohled podle nadpisu zajímavé téma, jenže uvnitř autor psal:

But 3 weeks ago on April 28th Twino unexpecedly fired a lot (some say even 50%) of their employees, possibly related to new regulations in Georgia (their largest market) and Denmark, and then I decided to sell all my loans and withdraw all the money from Twino.

Což mne trochu zneklidnilo. Zároveň v kombinaci, kdy už zase několik dnů (spíš týdnů), nepřibývají žádné dobré úvěry (max za 10% a to jen občas) a mě se na kontě hromadí nevyužité peníze.

Takže jsem začal rozprodávat. Naštěstí platformu zatím neopouští moc lidí, takže mé 12% úvěry na tržišti zmizeli během pár hodin (cca 24h na rozpuštění celého portfólia).

Další krok byla žádost o vyplacení. Neměl jsem tam úplně málo (cca ~2500EUR), ale i proces vybití proběhl rychle a v pořádku.

Suma sumárum, možná se na Twinu nic neděje (a ani na p2pindependentforu nikdo nic nepíše), možná jsem zbytečně paranoidní, možná to byla kachna od autora původního blogpostu. Prodej na sekundáru je rychlý, vybití peněz je rovněž rychlé.

Jenže, celkově je to asi poslední kapka, abych se rozhodl z Twina odejít. Dlouhodobě mne štvou. Nejprve s redesignem na BFU mód, pak s ubývajícíma dobrýma půjčkama až do stavu, kdy už mají jen 10%.

Je to škoda, Twino jsem bral jako diverzifikaci a byl ochotný na něm mít víc peněz. Nyní tam nechávám cca 50EUR na “hraní”, ale na víc mi to teď nepřijde. Dám jim nějaký čas a uvidíme, třeba jen reorganizují firmu, třeba představí zase něco dobrého.

Pomohl Vám náš blog? Chcete nás podpořit? I málo udělá radost 😉
Become a patron at Patreon!
0 0 votes
Hodnocení články
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentáře
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Damyen
Guest
Damyen
6 years ago

Zdravím,

také mám problém s úvěry a hromaděním neinvestovaných peněz. Momentálně mi tam leží tři čtvrtiny peněz jen tak a úvěry nikde. Přemýšlím jestli nezůstanu jen u Mintosu a Lendy (SS) a časem možná přidám nějaký ETF.

trackback

[…] měsíc byl ve znamení přesunu peněz z Twina na Mintos. Jak jsem už psal, Twino mělo podezřelé chování a vzhledem k nedostatku úvěrů to tam stejně moc smysl […]

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x