Tradingem ke štěstí (a jednou možná i bohatství)

Tradingem ke štěstí (a jednou možná i bohatství)

Jak už jste si možná všimli, poslední dobou tak trochu koketujeme s kryptoměni. Něco držíme ve víře budoucího zhodnocení a s částí obchodujeme. To abychom mince do tohoto zhodnocení stihli aspoň trochu rozmnožit. To se nám někdy daří líp a někdy hůř, trading nás ale opravdu baví.

Proto vznikl i náš nový nástroj CoinScorer, o kterém jsme tu už psali. Ten nám slouží k evidenci našich obchodů a je také ukazatelem zisku/ztrátovosti jednotlivých transakcí. Obchody se samy stahují z burzy a pak se automaticky párují podle poměrně složitého algoritmu.  Odpadá jakékoli ruční zadávání a výsledný přehled opravdu stojí za to.

Aplikace rovněž ukazuje zisk a ztrátu otevřených transakcí a v podstatě už si bez ní trading nedovedeme představit. Díky ní přesně vidíme ceny, za které jsme do jednotlivých obchodů vstupovali, a známe tedy i potenciální úroveň výstupu, při které již budeme v plusu.

Pokud by chtěl někdo aplikaci vyzkoušet, je zdarma a lze ji stáhnout na adrese www.coinscorer.com.

Znát všechny výsledky je sice pěkné, ale obchody je potřeba taky nad něčím stavět a ne je střílet jen tak odboku podle toho, jak se zrovna vyspíme. Jsme proto členy skupiny AOGAS a BlockSpace premium, které jsou zdrojem aktuálních informací kolem kryptosvěta a také analýz současného vývoje jednotlivých mincí.

Mimo to se pak obchody snažíme stavět také nad určitým teoretickým základem. Na internetu se dnes dá najít opravdu už téměř vše, ale informace zde jsou mnohdy povrchní a občas i protichůdné. Spoléháme se proto spíše na odbornou literaturu. Ta je ovšem dosti vydatná a aby člověk informace z ní nějak vstřebal, je dobré si dělat výpisky a nákresy, které pomáhají danou problematiku lépe pochopit a zapamatovat si ji.

Z tohoto důvodu chceme vyzkoušet zde na blogu publikovat několik testovacích článků s postřehy k danému trading tématu. Články budou vhodné pro již lehce pokročilé tradery, úplné základy rozebírat nechceme. Ty jsou na internetu popsané dostatečně a problematika je tak široká, že zde by to zbytečně zabíralo spoustu místa.

S tradingem už nějaké zkušenosti máme, obchodovat se ale stále učíme a rozebíráná témata budou pro nás často nová. Pokud tedy zkušenější z vás najdou nějakou nepřesnost či chybu, budeme rádi, když nás na ni upozorníte. V žádném případě nechceme konkurovat placeným skupinám vedeným profesionály. Tyto články chceme psát pro sebe, abychom se k nim mohli vracet a nemuseli informace znovu dohledávat, stejně jako se nám to kdysi osvědčilo při učení se pokeru.

Tak jako vždycky budeme rádi za Váš feedback 🙂

Pomohl Vám náš blog? Chcete nás podpořit? I málo udělá radost 😉
Become a patron at Patreon!
0 0 votes
Hodnocení články
Subscribe
Notify of
guest

7 Komentáře
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Martin
Guest
Martin
4 years ago

Tak jsem si říkal Luďku že vyzkouším co to tu máš a zjistil jsem, že tam není bitmex ani deribit, kde teď laboruju(začínám). Je bianci bittrex nějak schopnější?

L
Admin
L
4 years ago
Reply to  Martin

Na deribitu ani bitmexu stesti nenajdes.

Oboji je jen obchod s derivatama, navic s obrovskejma pakama, coz je velke riziko.

Diky pakam je volatilita (predevsim na bitmexu) obrovska, takze pri bezne pumpe jsou tam vetsinou mnohem vetsi peaky a hur se ladi stopky.

Osobne doporucuju binance. Je to dneska jedna z nejvetsich burz, pokud chces, paka 3x (resp 5x po povoleni) tam je taky a je to obchod s realnyma btc, nikoli jen derivaty/futures.

U binance je navic ta vyhoda, ze to co koupis, to fyzicky mas. u bitmexu musis poslat btc, za ty dostanes usd a za ty kupujes kontrakt na btc, ktery pak zase musis prodat.

U binance koupis za cokoli cokoli jineho, muzes pouzit margin valet a spoustu coinu pouzit jako collateral, za ktery si pak muzes pujcit usdt/btc/… se kteryma pak zase dal obchodovat.

Martin
Guest
Martin
4 years ago

No jedu mikroplatby na páku robotem. Zatím v této turbolenci šel nul. Nyní uvazuji o nákupu na holdovani. Kde vidíš dno Ty? Půjdeme na 1000 USD? 🙂

L
Admin
L
4 years ago
Reply to  Martin

zcela uprimne z toho vseho nemam dobry pocit. sme na zacatku velkeho pruseru, takze rust spis neocekavam. cast sem prodal a cekam co se stane dal.
bude zalezet, jak se vse rychle zvladne a kolik businessu zkrachuje.

blaf
4 years ago
Reply to  L

Cim vic byznysu zkrachuje, tim lip pro btc, ne? Pak pujde nahoru. 🙂 Jsem zvedavy jak s tim zamava halving.

L
Admin
L
4 years ago
Reply to  blaf

bohuzel, momentane btc dost kopiruje akcie. vsude panuje nejistota a lide se zbavuji vseho, jak akcie, tak zlato/stribro, tak btc. vse ma hodne podobne grafy.

Martin
Guest
Martin
4 years ago
Reply to  L

což je svým způsobem i příležitost, ne? Nakoupit a “zapomenout”.

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x