Recenze ICO projektu TrustedCars

Recenze ICO projektu TrustedCars

Dneska tu mám jednu recenzi na probíhající ICO, tzn formu investice v kryptoprojektech. Je to moje první investice do nějakého ICO projektu. Doteď jsem odolával, ale po detailní analýze celého projektu a všech hodnocení jsem neodolal a rozhodl se to zkusit (samozřejmě opět za obnos, který jsem ochotný riskovat).

Původně jsem chtěl psát nějakou recenzi sám, nakonec jsem se ale s klukama z AOGaS webu domluvil, že tu dám celou jejich analýzu (dostupnou jinak jen pro platící členy) výměnou za zpětné odkazy na jejich web.

Jedná se o ICO projektu TrustedCars (https://www.trustedcars.com/), stránky ICO pak zde. Jde o zaběhlou něměckou společnost zabávající se prodejem a půjčování aut, která se rozhodla vytvořit platformu, pomocí které budou moci oni i další prodejci (nebo pronajimatelé a možná časem i soukromé osoby) poskytovat svá vozidla. Detailnější popis i vysvětlení najdete dole v recenzi.

Začnu nejprve hodnocením tohoto projektu několika nezávislými weby:

🏅 ICO Bench – 4.7/5
https://icobench.com/ico/trustedcars-flex

🏅 Wiser ICO – 4.7/5
https://wiserico.com/ico/trustedcars-flex

🏅 Track ICO – 4.6/5
https://www.trackico.io/ico/trustedcars-flex/

🏅 Foundico – 9.4/10
https://foundico.com/ico/trustedcars-flex.html

🏅 ICOmarks – 9.4/10
https://icomarks.com/ico/trustedcars-flex

🏅 ICORanker – 99/100
https://icoranker.com/ico/trustedcars-flex

Jak vidíte, na to, že doba zrovna ICO projektům nepřeje, je celý projekt hodnocen narosto výborně. Je to především proto, že se jedná o zaběhlou německou společnost, co má za sebou již reálné výsledky.

Právě z těchto důvodu jsem se rozhodl investici zkusit. Podle roadmapy mají ještě letos být zalistování na burzy a příští rok na jaře už reálně celou aplikaci nasadit (stávající firma pak již normálně funguje zde https://www.trustedcars.com/)

Pokud se budete i vy chtít zůčastnit, čím dříve nakoupíte, tím větší slevy získáte. Ačkoli je momentálně oficiální bonus jen 15%, při registraci přes link Aogasu dostanete bonus 25%.

K tomu pak ale nabízí TrustedCars ještě jeden velmi příjemný bonus. V případe nákupu za krypto zafixovali ceny tokenu vůči Ethereu za cenu 420EUR a Bitcoin za 7000EUR. To znamená, že pokud nakoupíte za ETH, dostanete momentálně 2x tolik mincí, než kolik je aktuální cena ETH.

A nyní už k recenzi od AOGaS týmu:

[FLEX] TrustedCars Flex (ICO)

TrustedCars Flex je německý projekt který přináší alternativu k vlastnění vozidla. Z platformy mohou těžit jednak dealeři vozidel, kteří dostanou možnost vytvořit si nový zdroj příjmů za pronájem vozidel, tak zákazníci toužící po krátkodobém pronájmu vozidla, které si mohou snadno půjčit a dokonce v čase vyměnit za jiné.

TrustedCars je fungující firma s online obchodem, kde si zákazníci mohou koupit nové či ojeté vozidlo. ICO dělají za účelem rozšíření této služby.

Řešení problému
———————–
Služby na sdílení a pronajímání aut považuje tým projektu za drahou a neefektivní alternativu k vlastnictví vozidla. Tradiční služby pro sdílení vozidel většinou nemají vlastní flotilu vozidel, ale využívají vozidla zúčastněných lidí. To často přináší problémy například s tím, že jsou vozidla stará či nespolehlivá. Dále dochází k nesrovnalostem pokud se nějaké vozidlo vrátí ve špatném stavu. Lidé neradi pronajímají svá nově koupená či drahá auta, proto se pronajímají spíše ta stará.

TrustedCars vidí potenciál ve využití aut, které mají dealeři na skladě za účelem budoucího prodeje. Z jejich výzkumu vyplynulo, že prodat auto může trvat klidně více než 100 dní, což může stát přibližně $15 každý den. TrustedCars umožní dealerům vydělat na tom, že tato auta pronajmou. Pronajímat mohou nejen nová, ale i ojetá auta.

Tým myšlenku rozvádí ještě dál a myslí si, že dealeři mohou tato auto pronajímat dlouhodobě, tedy bez nutnosti jejich plánovaného prodeje. V čase se totiž může ukázat, že lidé si raději auto půjčí, než aby jej vlastnili. Doba se mění a s tím také navyky zákazníků (hlavně mladší generace).

Tým vychází z dalšího výzkumu, který tvrdí že více jak 90 % dealerů nemá zkušenosti s IT, marketingem či s e-commerce. Proto jim služba TrustedCars přijde vhod a budou ji rádi využívat.

Zajímavé také je, že TrustedCars uvažuje o možnosti instalovat do aut IoT zařízení, které by hlídalo jestli se zákazník chová k autu korektně. Za dobré chování by mohli zákazníci získávat FLEX tokeny. Tohle je zatím jen úvaha a není to ani naplánované v roadmapě.

Použití
———
Zájemci o zapůjčení vozidla jen otevřou aplikaci, vyberou si vozidlo a digitálně podepíší pronájem. Poté budou platit na týdenní bázi. Během zapůjčení si mohou vozidlo vyměnit. V ceně bude pojištění, údržba, asistence při nehodě, registrace, daně a další potřebné věci. Zákazník nebude platit nic jiného než to, co zaplatí týdně.

Celý systém bude automatizován a bude plně bezpapírový. Zákazník si bude schopen vše zařídit pouze z mobilu. Vše důležité bude v blockchainu a přes aplikaci snadno ověřitelné.

Z pohledu dealerů aut bude TrustedCars řešit tyto problémy:
1. Tím, že auto stojí na místě a čeká na prodej (v průměru 100 dní, někdy až půl roku), přicházejí prodejci přibližně až o $15 každý den.
2. Dealeři nemají žádný seznam zákazníků, kteří auto nechtějí vlastnit, ale rádi by si ho krátkodobě půjčili.
3. Platforma nabízí veškerou infrastrukturu včetně marketingu. Prodejci se pouze přidají a mohou na systému hned participovat.

Prodejci tedy dostanou možnost vytvořit si zcela nový příjem peněz a tím snížení nákladů za parkování auta.

Ekonomický model
————————–
Ethereum ERC-20 FLEX token bude klasický utility token, za který si budou schopni zákazníci a dealeři kupovat služby TrustedCars, nebo je mohou dostat jako odměnu. Tým věří, že cena tokenu poroste díky rostoucí základně uživatelů i díky obchodování na burze.

FLEX jako platidlo může být použito takto:
– dealeři ho budou používat jako poplatek za použití platformy,
– dále bude potřeba na prémiové zalistování vozů a další reklamu,
– zákazníci jím budou platit na týdenní bázi za pronajaté vozidlo,
– zákazník si může připlatit za upgrade vozidla (více detailů k tomu není),
– speciální nabídky mohou využívat jen hodleři tokenů, což zní zajímavě, a to může hnát cenu nahoru.

Tým má i další plány, jak tokeny v budoucnosti využívat (např. za parkování).

FLEX se dá dále získat jako odměna:
– odměnu mohou dostat dealeři s nejlepší a nejpoužívanější nabídkou svých vozů,
– dále za dobré hodnocení služby ze strany zákazníku směrem k dealerovi (tedy se spokojeností s vozy),
– zákazníci mohou tokeny získat když budou vracet vozy v dobrém stavu,
– dále za loajalitu a poskytování zpětné vazby a další věci.

TrustedCars bude vydělávat na tom, že bude účtovat malé poplatky za použití platformy (něco půjde na Ethereum GAS): 10 až 15 % si budou brát od dealerů za každou transakci (neupřesňují, co to přesně je, nejspíš pronájem na danou dobu), dále si mohou dealeři připlatit za zviditelnění jejich nabídky, platit se bude také za reklamu na platformě. Nějaký příjem bude plynout od třetích stran jako pojišťovny a asistenční služby, které budou chtít být s platformou spojeny (spíše ve formě slev za služby apod.).

ICO detaily
—————
Token se bude jmenovat FLEX a jeden bude V ICO k mání za 0.07 EUR. Celkově bude tokenů 800 000 000. V ICO se jich plánuje prodat 520M (65 %), minimální nákup je 700 FLEX tokenů (cca 50 EUR).

V předprodeji se dá získat až 50% bonus, poté budou 4 kola prodeje s bonusy 40 %, 25 %, 15 % a 5 %. Individuálně i více (zkoušeli jsme proklepnout).

Líbí se mi, že v ICO prodají až 65 % všech tokenů, na druhou stranu red flag může být už 50% bonus (viz dále).

Roadmapa
—————
2015 – založení TrustedCars s vizí vytvořit online prodejnu a půjčovnu nových a ojetých vozů,
2016 – uzavření různých partnerství, jedno z nich je s TUV, což je firma zabývající se kontrolou ojetých vozů,
2017 – na webu dostupných až 30 000 vozů, čehož se účastní více jako 100 dealerů vozů různých značek,
2018 – ICO, po ICO chtějí pracovat na zabudování blockchainu do jejich služeb, měli by zvládnout spustit beta verzi,
Q1/Q2 2019 – naplánované oficiální spuštění v Německu a vydání iOS a Android aplikace, uživatel bude schopný získat auto po pár kliknutích,
Q2/Q3 2019 – expanze do U.K, Francie, Itálie a Španělska.
Q1/Q2 2020 – expanze do zbytku Evropy, snaha o použití FLEX tokenu pro další služby, např. mytí oken, parkování apod.
Q2/Q3 2020 – expanze do USA a významných velkých měst

 

White paper
—————-
White paper je napsaný doslova s německou pečlivostí. Obsahuje dobrý průzkum trhu a opodstatnění služby. Je tam spousta čísel a tabulek. Některé věci se tam opakovaly, ale nepůsobilo to rušivě.

White paper obsahuje také seznam partnerů (významné v automobilovém průmyslu, takže pro mě neznámé) a seznam ocenění které dostali.

Málokdy se vidí tak dobře popsaný ekonomický model.

Tým
——
Dostatečně schopný a hlavně vyzrálý na to, aby dodal to, co slibuje. Mají několik poradců se zkušenostmi s blockchainem a minimálně jednoho člověka, který je pravděpodobně schopný potřebné smart kontrakty napsat. Výhoda je, že tenhle projekt nevyžaduje napsání tisíce řádků kódu. Základ pro mobilní aplikace už mají. Za půl roku to mohou mít v pohodě zprovozněné.

GitHub jsem nenašel, ale je klidně možné že zatím není ani založený. Projekt bude postavený na Ethereu, takže by tam nyní k vidění moc nebylo.

Myšlenky a názory
————————-
Je potřeba si uvědomit, že tohle není investice do infrastrukturního projektu (protokolu či smart kontrakt platformy), ale do decentralizované aplikace, která bude závislá na Ethereu. Tenhle typ investice považuji za trošku rizikovější jednak kvůli zmíněné závislosti a dále kvůli konkrétnímu zaměření projektu. Pokud selže business plán, vezme to s sebou celý projekt. Infrastrukturní projekty mají výhodu v tom, že je používá více jiných projektů a když selže jeden, může uspět druhý a platforma žije dál.

Výhodu projektu vidím v tom, že pochází z Německa, kde jsou auta ve velké oblibě už od poválečné éry, kdy platilo, že každý Němec musí mít auto. Nevím o žádném jiném projektu, který by se snažil o něco podobného. TrustedCars může mít výhodu prvního hráče. Expanzi plánuje již na druhou polovinu příštího roku.

Za své soupeře nepovažují Uber, Lyft a podobné služby, neboť jsou drahé a jsou užitečné jen jako taxi. Konkurenci vidí spíše ve službách Car2Go, Zipcar či Drivenow. Tuto konkurenci však stále považují za drahou (konkurence však může kdykoliv slevit) a dostupnou jen v některých městech. Další konkurencí mohou být služby pro sdílení aut. Této službě vytýkají hlavě špatný stav vozidel a malý výběr. Další možností je dlouhodobý pronájem, který je však také velice drahý. Osobně tuto službu vnímám jako dobrou alternativu pro krátkodobý a občasný pronájem.

Dle informací od obchodníků (kterou máme zprostředkovaně) může nastat problém s tím, že obchodníci sami nebudou chtít takto své vozy půjčovat, protože může dojít k jejich nadměrnému opotřebení za kratší čas. Platforma by musela zvládat nějakou formu kontroly.

Služba může mít v danou chvíli více kvalitních vozidel k pronájmu než konkurence.

Popovídal jsem si přes chat s člověkem na německém webu TrustedCars (tam, kde nyní pronajímají auta, ne na webu zaměřeného na ICO) a dočkal se okamžitě odpovědí na mé otázky. Odpovědi jsem v dalším textu shrnul.

TrustedCars je firma fungující skoro dva roky. Už nyní prý vybrali investice v řádech milionů. Více jak 100 velkých dealerů už s TrustedCars spolupracuje. Firma také vyhrála několik ocenění jako inovativní společnost.

V automobilovém průmyslu je hodně peněz a je v něm hodně lidí. TrustedCars nepřináší revoluci, ale jen alternativu, která však nahrává době. Konkurence je a bude velká, ale i částečný úspěch by mohl přinést velké zhodnocení.

Je otázka, pokud dealeři začnou auta pronajímat, zda dané auto bude chtít koupit někdo jiný s tím, že už v něm někdo jezdil. Auto se pak bude muset nejspíš prodat pod cenou. Navíc když bude mít auto zrovna někdo půjčené, nový potenciální zákazník si ho nebude schopen prohlédnout v obchodě – s tímhle může být problém.

Platformy mohou rádi využívat i ti, kteří nemají dostatečný obnos na nákup nového vozu, nebo potřebují jednou větší, podruhé nějaké menší či sportovní auto. Výměna auta dle potřeby je docela výhoda. Malé procento zákazníků mohou tvořit lidé, kteří si chtějí nějaký model pořádně osahat předtím, než auto koupí. Platforma jim umožní jezdit týden v BMW a druhý týden v Mercedesu.

Už nyní mají v ruce aplikaci, kterou velice snadno překlopí do použitelného produktu. V podstatě jen napíší smart kontrakty na Ethereu a propojí to.

Závěr
——–
Líbí se nám nápad a oblast, na kterou projekt cílí. TrustedCars má existující a fungující business a jejich plán ho rozvíjí dobrým směrem. Neměli by tedy mít důvod podvádět a poškodit si své dobré jméno. Od ICO uplynulo pár měsíců, tým komunikuje a přišel s dalšími úspěchy. Proběhla prezentace projektu na vládní úrovni (s jedním z nejvyšších vládních představitelů aktivním v tzv. digitalizaci Německa), kde dostali ocenění za inovace, do projektu investoval významný fond ze Spojených arabských emirátů.

Aktuální výše bonusu za nákup je 15 % tokenů navíc, v případě využití odkazu https://ico.trustedcars.com/?_ref=baaacLD je to 25 % navíc. Zajímavé také je, cena za nákup za kryptoměny byla fixnuta u ETH na 420 EUR a u BTC na 7000 EUR, tzn. lze tokenů koupit ještě více než za EUR.

Pokud Vás recenze zaujala a chtěli byste mít přístup k více podobným analýzám, doporučuji zkusit třeba jen na měsíc přístup do AOGaS zóny. Za vynaložené peníze dostanete každý den souhrné zpráv, do toho recenze jako je třeba tato, informace o výhodných nabídkách, analýzy trhu a mnoho dalšího.


Po čase….

Bohužel, toto ICO nešlo tak jak jsem očekával. Bylo to jediné ICO, do kterého jsem investoval a to hlavně proto, že to byly němci a protože už v té době měli funkční business. Bohužel,a ni to není zárukou, že se to rozumně dotáhne do konce.

 

Jelikož jsem ve spojení s člověkem, který na ně má bližší kontakt, přikládám současné vyjádření Flex/TrustCars k současné situaci.

HI ****, I know that you are not very happy with everything and I understand that. But of course a participation in an Ico is always risky and there can’t be any guarantees. Not many Ico projects are still alive… We are not giving up, trying our best to have a successful project to be able to make every supporter happy.
The Blockchain technology didn’t really develop as we all hoped and isn’t established in any industry or country. Nor are crpyto currencies (yet). And on top the crypto currencies bitcoin and eth had a hard crash during and shortly after our Ico and we had to sell most of what we had for a really low price (eth was at around 100-130 Euros). By the way I haven’t paid myself any real salary since February 2019. Only 450 Euros/Month (I would love to work for 0 Euros but as a CEO it is a law that I can’t work for 0 euros). I could never use what we got during the Ico to pay myself a salary. A scammer would pay himself a really nice salary and drive a fancy company car but this is not how we work. It would be my worst nightmare to tell our Ico supporters that we failed and I will do everything to not let that happen. I hope you don’t lose your faith and see this as a long-term project and that someday you will be proud to tell that you are part of this project.
And yes, In Germany you can already use flex to rent a car and 0,07€ is the value we grant per token. We want to expand to other countries but in current situation this is not very easy.

Pomohl Vám náš blog? Chcete nás podpořit? I málo udělá radost 😉
Become a patron at Patreon!
0 0 votes
Hodnocení články
Subscribe
Notify of
guest

20 Komentáře
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Vojta
Guest
Vojta
5 years ago

Docela zajímavý projekt,
Jen to co udělali kluci z AOGaS zóny je to, že přeložili whitepaper do češtiny a přidali svoje myšlenky. Bych čekal hlubší analýzu např. jejich konkurence, nebo jaké finanční výsledky měla firma za poslední 2 roky. S jednou věcí bych nesouhlasil a to že carSharing je neefektivní/drahý a používají stará vozidla… Sám jsem na české scéně investoval do AJO Carsharing přes Fundlift a mají nové Fabie (ano je to stále jen Fabie) a podle finančních výsledků za rok 2017 pěkně rostou a už obsadili i Prahu. Takže ano, tyto alternativy asi mají budoucnost – mladí lidi nepotřebuji už dnes auto vlastnit, ale jednou za týden zajet pro větší nákup, jednou za měsíc do Ikee, případně v létě by bylo super si půjčit větší auto a zajet na dovolenou.

Na druhou stranu je třeba dodat, že co člověku nepatří, k tomu se tak také chová..bych se bál že ta fluktuace nových vozidel bude docela častá, např. viz. Rusko:
http://www.autoforum.cz/zajimavosti/zkaza-aut-z-ruskeho-carsharingu-ukazuje-jak-jeho-rozmach-muze-dopadnout-u-nas/

Jen nechápu proč by dealer půjčoval nové auto aby netratil těch 15$/den, když o takové auto potom nebude nikdo jevit zájem, a nebo když to udá jako referenční vůz, už musí jít s cenou dolů.

Nicméně do projektu jsem investoval, ale beru to jen jakou čistou spekulaci a uvidíme jak se to za 2-3 roky chytne a třeba bude Flex za 5€ a všichni budeme milionáři 😀

Vojta
Guest
Vojta
5 years ago
Reply to  L

Jsem kryptem nepolíbený, nicméně teď mám svoje FLEX-coiny v takovém depozitu u TrustedCars, jakmile to půjde na burzu (ještě se neví na kterou), tak to půjde z toho depozitu nějak vyndat a prodat na burze, nebo proto budu muset mít HW peněženku, kde to napřed vyndám z depozitu a potom na burze teprve směním?

Myslíte, že to půjde prodat potom přímo i na platformě TrustedCards (tam kde jsem to koupil) za aktuální cenu na burze? Nechce se mi kvůli tomuto jednomu kryptu zakládat někde účet na burze, s tím souvisí i HW peněženka…nevěřím na ty SW, apod.

S tím operákem mě to nenapadlo a je to pravda, né každý si to auto chce po skončení operáku odkoupit za zbytkovou cenu a oni to můžou mezitím nabídnout k pronájmu.

vojta
Guest
vojta
5 years ago
Reply to  L

…. tak to pujde do jakekoli ETH penezenky, co podporuje tyto tokeny. Klidne se pak pripomente a ja napisu nejaky navod, az to budu vybijet ja.

Návod by se hodil, ale až to budeš vybíjet je už trochu pozdě. Chtěl bych část taky střelit nazačátku a za zbytek tu službu třeba zkusit (kdyby se rozšiřili do X let třeba i v CZ) a právě, že s těmi tokeny FLEX bude možno za tu službu platit.

Mě by spíš zajímalo jak se stavíte k SW peněžence, např. jsem našel MyEtherWallet – která se mi líbí v tom, že privátní klíč má člověk uložený někde u sebe. Přijde mi totiž zatím zbytečné, jen kvůli tomuto jednomu kryptu kupovat HW.

Matěj
Guest
Matěj
5 years ago

Můžu se zeptat jakého používáte brokera?? Taky jsem nakoupil pár flex tokenu, ale nemám zatím přístup na burzu.

Matěj
Guest
Matěj
5 years ago

Ne ne kupoval jsem to přes jejich stránky, jen mě zajímá až bude flex na burze, jak bych to mohl prodat. Zatím žádného brokera na akcie nemám.

Marek
Guest
Marek
5 years ago

Platí ještě ten 25% bonus od AOGaS? Po prokliku přes link mi na stránkách vyskočilo standardních 15%

vojta
Guest
vojta
5 years ago
Reply to  L

Těch 25% platil bez referral linku do 24.9., potom se ty odměny s pozdějším datem snižují. Teďka je aktuálních těch 15%, ale přes referral by mělo stále být platných těch 25%

Prkena
Guest
Prkena
3 years ago

Ahoj. Nemá někdo aktuální info o FLEX TOKENu? Nějak se mi nedaří nic najít a autoři nereagují na mé dotazy. Koupil jsem tohoto zázraku nějaký objem a teď nevím co s tím.

Prkena
Guest
Prkena
3 years ago
Reply to  L

Já si myslím že kdo neriskuje ten nezíská. Koupil jsem tehdy za 2 nebo 3 ETH a risk nevyšel. Na tu komunikaci jsem zvědavý, protože mi přijde že to vytunelovali ve prospěch firmy a řekli: “No to jsme s vámi pěkně vy****li !” Nicméně děkuji za info a uvidíme jak to bude. Karmu neobelstí 🙂

Prkena
Guest
Prkena
3 years ago
Reply to  L

Přesně tohle jsem čekal. Bohužel jsme prodali za směšnou sumu 100-130EUR a mrzí nás že cena je 0,07EUR za token 🙂 V tuto chvíli je asi ideální na vše zapomenout a až jednou v budoucnu bude pobočka TrustedCars v každé vesnici, tak si vzpomenout a dát dvacetiletým dětem pěkný dárek v podobě jejich tokenů. : ještě jednou děkuji za info! Vážím si toho co děláš tady na Blogu a jsem pravidelným čtenářem. Prostě taky takový kutil jako 98% lidí tady. Držím palce tobě i blogu v dalším rozvoji.

20
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x